Din luna iulie, Guvernul ar putea reduce la jumătate impozitul pe venitul microîntreprinderilor
Impozitul pe venitul microîntreprinderilor, obligatoriu de la începutul acestui an, ar putea fi scăzut de la 3% la 1,5% începând cu luna iulie, Ministerul Finanţelor Publice derulând un studiu de impact, la propunerea ministrului pentru IMM şi mediul de Afaceri, Maria Grapini, după cum anunță MEDIAFAX.
„Eu cred că argumentele şi analizele noastre au fost convingătoare. Ministerul Finanţelor face acum studiu de impact pentru reducerea acestui impozit de la 3% la 1,5% (…) Cota de 1,5% mi se pare mai etică, mai ales că din februarie impozitul pe cifra de afaceri este obligatoriu. Interesul meu este să colectez, dar şi să le dau şansa să se dezvolte, să crească şi să intre ulterior într-o altă categorie de impozitare„, a declarat ministrul arătând că în trecut s-au încasat sume foarte mici din impozitul pe microîntreprinderi, iar o reducere a acestui impozit ar duce la o conformare şi la o transparenţă mai mare din partea acestor firme, care vor vedea un prim pas dinspre fisc.
Grapini susţine că o astfel de abordare s-a avut în vedere şi la nivelul firmelor din servicii, unde s-au derulat analize pe patru sectoare: hoteluri şi pensiuni, restaurante, cafenele şi service-uri auto. Se doreşte o impozitare pe cod CAEN, care să fie corelată cu randamentul din fiecare industrie şi cu vadul comercial.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Vouchere pentru alimente 2025-2027: De câte ori se încarcă cardurile sociale și ce valoare au
Vouchere pentru alimente ”Spijin pentru România” 2025-2027 pentru persoane vulnerabile: De câte ori se încarcă cardurile sociale și ce valoare au Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a discutat despre voucherele pentru alimente în anul 2025 pentru persoanele vulnerabile. Acestea vor fi acordate şi în acest an, însă va fi schimbată periodicitatea acordării acestora, […]
Magazine-fantomă 2025: Noua metodă de fraudă pentru cumpărătorii online. Plătești și nu primești
Magazine-fantomă 2025: Noua metodă de fraudă pentru cumpărătorii online. Plătești și nu primești Românii sunt printre europenii care cumpără online foarte des, acest lucru fiinde observat atât de antreprenori cât și de escorci. Reclamele agresive de care dăm la orice pas virtual, sunt de cele mai multe ori reclamele magazinelor fantomă. Schemele cele mai frecvente […]