Rămâi conectat

Cultură Educație

Din cauza subfinanțării învăţământului românesc, a crescut numărul de lucrători necalificaţi

Mondoc Adriana

Publicat

în

Sistemul de educaţie din România funcţionează, în prezent, cu jumătate din alocarea bugetară stabilită prin lege.

Potrivit Legii educaţiei, învăţământul trebuie să aibă alocată anual o cotă de 6% din PIB, însă aceasta a scăzut în ultimii 10 ani cu 1,2% din PIB.

Dacă în 2008 alocarea de la buget acordată învăţământului a fost de 4,2% din PIB, începând cu 2010 a scăzut drastic la 3,5% şi a ajuns chiar până la 3% arata date oficiale ale Ministerului Educaţiei.

Cu toate că PIB-ul României a crescut în ultimii ani, finanţarea sistemului de edcucatie a scăzut sub 3% din PIB în ultimii doi ani, când alocările bugetare au fost de 2,8% din PIB, în 2016, şi de 2,9%, în 2017.

Finanţarea de la buget a sistemului de învăţământ a rămas în acest moment, că procent din PIB, la nivelul celei din perioada de criză, reprezentând jumătate din alocarea prevăzută de lege, respectiv 3% din PIB.

 Sursa: portalinvatamant.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

1 iulie 2024: Concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński

Bera Larisa

Publicat

în

1 iulie 2024: Concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński Luni, 1 iulie 2024, ora 19:00, va avea loc un concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński. Citește și: JOI, 27 iunie: Noi întâlniri ale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea