Din 1 ianuarie 2025 se schimbă ambalajele alimentare. Ce va fi interzis în România și în UE
Din 1 ianuarie 2025 se schimbă ambalajele alimentare. Ce va fi interzis în România și în UE
Producătorii de sticle de plastic și ambalaje alimentare din Uniunea Europeană se confruntă cu reguli stricte. Vor avea de respectat o lege nouă de la 1 ianuarie 2025.
Iată ce va fi interzis în România și în UE.
De la 1 ianuarie 2025, producătorii de sticle de plastic și ambalaje alimentare din Uniunea Europeană vor avea de respectat o nouă lege. Aceasta prevede eliminarea substanțelor chimice dăunătoare din ambalaje, în special a bisfenolului A (BPA).
BPA va fi interzis în ambalajele care intră în contact cu alimentele.
Această interdicție vizează mai multe tipuri de ambalaje: conserve, sticle de băut și ambalaje din plastic. BPA este un compus chimic considerat un „perturbator endocrin”, o substanță care poate imita hormonii din organism și poate provoca diverse probleme de sănătate.
Bisfenolul A (BPA) este o substanță chimică folosită la fabricarea anumitor tipuri de plastic și rășini. Aceste materiale se găsesc des în recipiente pentru alimente, cum ar fi sticlele de apă, caserolele din plastic și învelișul din interiorul conservelor.
Cert este că, de la 1 ianuarie 2025, ambalajele alimentare, sticlele și alte recipiente nu trebuie să mai conțină bisfenolul A.
De asemenea, de anul viitor, românii vor fi obligați să colecteze și hainele vechi. Producătorii de textile susțin că vor avea cheltuieli mult mai mari cu colectarea, reutilizarea și reciclarea materialelor textile.
Prin urmare, prețul hainelor va crește. Rămâne de văzut ce măsuri vor fi luate anul viitor și pentru ambalajele care acum sunt respinse de aparatele de reciclare. Românii pot duce ambalajele care sunt respinse de centrele de colectare SGR la centre speciale, însă nu vor primi o garanție, cum este cea de 50 de bani pentru sticlele marcate.
Tot de la 1 ianuarie 2025, ambalajele alimentare vor fi schimbate. Acestea nu trebuie să mai conțină bisfenolul A (BPA), o substanță care poate provoca probleme de sănătate.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Vremea de Crăciun 2024, Revelion și primele săptămâni din noul an. Prognoza METEO pentru 23 decembrie 2024 – 20 ianuarie 2025
Vremea de Crăciun 2024, Revelion și primele săptămâni din noul an. Prognoza METEO pentru 23 decembrie 2024 – 20 ianuarie 2025 Administrația Națională de Meteorologie prezintă prognoza pentru următoarea lună: estimări meteo 23 decembrie 2024 – 20 ianuarie 2025. Citește și: Vremea de Crăciun 2024, Revelion și în ianuarie 2025. Prognoza METEO pentru patru săptămâni […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 15 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 7 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor