Dieter Stanzeleit susține că ar fi prinţ de Alba Iulia și se luptă să dovedească că este fiul Regelui Mihai
Dieter Stanzeleit, în vârstă de 73 de ani, este un violonist și prosper om de afaceri din Germania care se luptă de mai bine de un an să dovedească că este fiul regelui Mihai și că numele primit de el la naștere a fost Nicolae Vasile, prinţ de Alba Iulia.
După ce în luna ianuarie a acestui an, Dieter Stanzeleit l-a chemat pentru a doua oară în judecată pe Regele Mihai I, în vederea efectuării mai multor expertize, între care şi cea a comparării ADN-ului, “prinţul de Alba Iulia” a solicitat recent statului german permisiunea de deshumare a tatălui său din acte, pentru a preleva probe ADN. Acesta speră ca în acest fel să dovedească faptul că Max Stanzeleit nu este tatăl său biologic.
Deshumarea lui Max Stanzeleit a fost realizată și s-au prelevat probe ADN, fiul legal al acestuia, Dieter Stanzeleit așteaptând în prezent rezultatele analizelor, care îl vor ajuta să dovedească că Regele Mihai I al României este părintele său biologic.
„Am adus la cunoştinţa instanţei că în Germania s-a început o procedură care să stabilească dacă tatăl din acte este şi tatăl biologic al reclamantului, domnul Stenzeleit, pentru că evident atunci când se va stabili că nu este tatăl biologic se va trece şi la stabilirea paternităţii”, a declarat Dieter Stanzeleit pentru ziuanwes.ro.
În deschiderea cererii depusă la la Judecătoria Sectorului 1, în luna ianuarie 2013, Stanzeleit arată că, „ În realitate, tatăl biologic al subsemnatului este Majestatea Sa Regele Mihai I al României, realitate pe care dintotdeauna am cunoscut-o, fiindu-mi mai apoi confirmată şi de «mama» mea «adoptivă» , respectiv Dna. Irmgard Stanzeleit, ce mi-a destăinuit (de fapt confirmat) că, la începutul anului 1945, copil fiind, am fost lăsat, de către persoane necunoscute, într-o stare fizică extrem de precară (rănit şi sângerând) spre îngrijire doamnei Irmgard Stanzeleit, ce din compasiune a acceptat primirea mea, cu atat mai mult cu cât, în perioada respectivă se îngrijeau de fiul lor, ce îşi trăia ultimele zile (şi care, la scurt timp a şi murit) pe nume Dieter Stanzeleit, pe care, mai apoi, practic l-am «substituit»”.
Dieter Stanzeleit susține că a cheltuit până în prezent, peste 150.000 de euro, ca să demonstreze ca este fiul pierdut al Regelui Mihai I al Romaniei.
Pe pagina sa de internet, cetățeanul german se prezintă astfel:
“Am două nume şi mă pot prezenta dvs. sub numele de Dieter Stanzeleit sau Nicolae Vasile de Alba Iulia, Prinţul Moştenitor al României.
Primul nume l-am primit la 5 ani după ce m-am născut, când o refugiată de cetăţenie germană mi-a dat numele fiului său în vârstă de şase luni care tocmai decedase, Dieter, evident, pentru siguranţa mea, deoarece în 1945, în Germania era încă război.
Ca Nicolae Vasile am fost născut pe data de 28 noiembrie 1939 la Sinaia, şi botezat în localitatea Carmen Sylva, numită acum Eforie Sud.”
Sursa foto: wall-street.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie Începând cu data de 1 septembrie 2024, conform prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, la determinarea cuantumului pensiei este utilizat un nou indicator, respectiv valoarea punctului de referință. Valoarea punctului de referinţă a fost determinată prin raportarea […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii12 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată