Rămâi conectat

Ştirea zilei

Diana Bâlc a obținut media 10 la BACALAUREAT 2014, după contestații. Absolventa din Aiud vrea să facă dreptate

Dragoş Suciu

Publicat

în

Diana Balc01Recorectarea lucrărilor la istorie și limba română face ca Diana Bâlc, absolventa Colegiului Național ”Titu Maiorescu” din Aiud să fie al doilea candidat din Alba cu media 10 la BACALAUREAT 2014. Deși în prezent are doar 18 ani își dorește să facă dreptate în România, iar în acest sens se pregătește intens pentru admiterea la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

”Cred că subiectele au fost rezonabile, comparativ cu alți ani. Nu a fost o materie la care să spun că a fost foarte dificil. Au fost destul de accesibile”, a spus Diana, după aflarea noii performanțe.

Înainte de contestații a obținut 9,6 la limba română și 9,7 la istorie și nu s-a mulțumit cu atât, fiindcă a știut că merită mai mult.

Emoțiile examenului de BACALAUREAT 2014 nu au fost foarte mari, pentru că Diana este obișnuită cu olimpiadele și concursurile naționale încă din clasa a V-a, fiind prezentă anual la limba română, iar în acest an a obținut un onorabil loc 3 la Olimpiada Națională, care o ”duce” la cea Internațională, din septembrie, la Diana Balc02Constanța. ”Cu această ocazie țin să-i mulțumesc doamnei profesoare de limba română Gâlea Gabriela, care m-a ajutat extrem de mult”, a mai spus absolventa.

Performanța obținută a fost datorită pregătirii sistematice din timpul anilor și a profesorilor foarte buni pe care i-a avut la Colegiu.

Deși vacanța va începe doar după admiterea la facultate, Diana își dorește să călătorească foarte mult, să citească și să practice sportul ei preferat – joggingul.

În urma soluționării contestațiilor promovabilitatea în județul Alba a crescut  de la 67,8%, la 69,15%. Astfel din totalul celor 2.755 candidați prezenți 1.905 au promovat BAC-ul.

Două licee din județul Alba au avut promovabilitate de 100%. Este vorba despre Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” și Liceul Teoretic ”Sf. Iosif”, ambele din Alba Iulia. În județ a mai fost o medie de 10, a absolventei Diana Alexandra Borcău, de la Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea