DGASPC verifică prezenţa copiilor alături de părinţi la proteste. La Alba nu au fost înregistrate sesizări
Autoritatea Naţională privind Protecţia Copilului susţine că demersurile sale nu urmăresc decât informarea cu privire la numărul de reclamaţii primite în teritoriu.
„Ca urmare a cererilor adresate Biroului de Presa al ANPDCA, în baza Legii 544/2001, în legătură cu numărul de plângeri care au fost adresate instituției, cu privire la numărul de persoane care au mers la proteste însoțite de copii, Biroul de Presa al Autorității a solicitat Direcțiilor din subordine sa comunice dacă și câte astfel de plângeri le-au fost adresate. Menţionăm că cererea Biroului de Presă al Autorității către Direcții a fost adresată doar pentru a oferi un răspuns exact celor care au adresat cereri în baza Legii 544/2001.
Precizăm, de asemenea, că această acțiune are caracter pur informativ, menită a veni în întâmpinarea rezolvării, cu celeritate, a cererilor primite de Autoritate, în baza Legii informațiilor de interes public”, a comunicat ANPDC marţi seară.
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului a cerut informări de la filialele din ţară în urma unor plângeri anonime, ce reclamau prezenţa unor părinţi însoţiţi de copii la protestele din ţară din ultimele două săptămâni. La baza acestei acţiuni: un articol din legea de protecţie a copilului care le interzice părinţilor să-i foloseasca pe cei mici în propriul interes. Direcţiile de protecţie a copilului din ţară au primit un mesaj comun de la centru.
Sorin Chirilă, director DGASPC Alba: „Da, ni s-a solicitat să spunem dacă am avut plângeri cu privire la (n.r. părinți care și-au dus copiii la proteste) sau sesizări și noi am răspuns că nu am avut astfel de cazuri”.
Părinţii care ar putea fi găsiţi vinovaţi că au abuzat de copiii lor riscă amenzi între 500 şi 10.000 de lei. Potrivit Convenţiei de protecţie a drepturilor copilului a UNICEF, document ratificat şi de România încă din 1990, copiii au dreptul să participe la întruniri paşnice care nu încalcă drepturile celorlalţi.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii