Rămâi conectat

Actualitate

DGASPC Alba: Șanse de integrare în şcoală şi comunitate a copiilor şi tinerilor instituționalizați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

dgaspc albaDirecţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba a organizat, în data de 25 februarie 2016, un seminar judeţean cu tema “Parteneriat şi educaţie pentru şanse egale acordate copiilor şi tinerilor din sistemul de protecţie”, în cadrul proiectului “EDUC-Plus” PEH021 implementat de Asociaţia Centrul de Resurse şi Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS din Bucureşti.

Proiectul “EDUC-Plus Formare permanentă şi profesionalism pentru servicii de calitate acordate copiilor din sistemul de protecţie” este finanţat cu sprijinul Programului RO10 CORAI, program finanțat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Seminarul se înscrie în demersurile de îmbunătăţire a parteneriatului între instituţii publice şi a parteneriatului public – privat pentru a contribui la creşterea şanselor de integrare în şcoală şi comunitate a copiilor şi tinerilor din servicii rezidențiale.

Au participat la seminar cadre didactice, directori de unităţi şcolare, asistenţi sociali, psihopedagogi, preoţi – coordonatori de case de tip familial, şefi de centre de plasament, reprezentanţi ai serviciilor publice de asistenţă socială din Alba Iulia, Cugir, Abrud, Sebeş, Aiud, Războieni Cetate – Ocna Mureş.

În cadrul seminarului a fost prezentat proiectul “Formare permanentă şi profesionalism pentru servicii de calitate acordate copiilor din sistemul de protecţie – EDUC Plus”, a fost analizată situaţia copiilor şi tinerilor din sistemul de protecţie fiind identificate problemele care pot fi ameliorate/rezolvate, participanţii fiind invitaţi să identifice soluţii pentru creşterea şanselor de integrare în şcoală şi comunitate a copiilor şi tinerilor din serviciile de tip rezidenţial şi să formuleze propuneri pentru paragrafe care ar trebui incluse într-un Cod de bune practici de parteneriat public – privat pentru incluziunea socială şi nondiscriminarea copiilor din unităţi rezidenţiale. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea