Rămâi conectat

Actualitate

Deţinuţi din Penitenciarul Aiud învață o meserie cu ajutorul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

URS Construct

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia organizează în această perioadă cursuri de calificare profesională pentru deţinuţii din Penitenciarul Aiud. Cursurile sunt acreditate CNFPA şi la ele participă 30 de persoane private de libertate încarcerate în Penitenciarul Aiud.

Cursurile organizate sunt pentru Operator introducere, prelucrare şi validare date şi durează 6 luni şi pentru lucrător finisor în construcţii cu o durată de 3 luni. Deţinuţii vor participa şi la activităţi de consiliere socială şi psihologică în vederea pregătirii pentru liberare.

Potrivit Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, “cele două cursuri sunt incluse în proiectul „Tranziţie spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Socială”, implementat de Centrul Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană în parteneriat cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, ARPEGE – Action Reparatice, Prestation et Guidance Educative – Belgia, Asociaţia KELSEN – România, Penitenciarul Galaţi, Penitenciarul Ploieşti, Organizaţia High:Five – Danemarca, Fundaţia de Îngrijiri Comunitare. Proiectul vizează Creşterea şanselor de inserţie în comunitate şi pe piaţa muncii a 4000 de deţinuţi din regiunile Sud Muntenia, Bucureşti, Sud-Est, Centru, Nord-Vest. În cadrul proiectului sunt prevăzute cursuri de calificare CNFPA pentru deţinuţii din Penitenciarele Aiud şi Târgu Mureş. Aceştia vor fi informaţi cu privire la găsirea unui loc de muncă, minorii şi tinerii vor urma programul de conştientizare al efectelor delictelor asupra victimelor – Recto Verso, vor fi asistaţi în realizarea unui plan de reinserţie socială şi vor fi consiliaţi social şi psihologic în vederea pregătirii pentru liberare.

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a înfiinţat în cadrul proiectului „Tranziţia spre libertate prin centre regionale de incluziune socială” Centrul Regional de Incluziune Socială Alba care are ca scop consilierea în vederea reintegrării în comunitate şi familie, a unui număr de 200 de foşti deţinuţi. Aceştia pot beneficia de următoarele servicii: consiliere psihologică şi socială, asistare în vederea integrării familiale, sociale, în special a integrării pe piaţa muncii prin organizarea unor burse a locurilor de muncă, asistarea beneficiarilor în vederea angajării sau calificării într-o meserie, oferirea sprijinului pentru inserţia în comunitate şi familie, precum şi oferirea sprijinului pentru găsirea unei locuinţe.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea