Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: Soluția propusă de ministrul Muncii și de cel al Sănătății, o cârpeală cu iz de păcăleală

Salarizarea din sănătate este departe de a se rezolva, pentru că soluția propusă de miniștrii Pintea și Olguța Vasilescu este un fake news. Niciodată, o circulară nu poate să bată legea! Prima categorie (a celor care au pierdut la salariu) este cea care nu a fost inclusă în grilă. Ori, cât timp nu se modifică Legea salarizării, prin includerea lor pe grilă, vorbim în continuare de o problemă nerezolvată. Cei doi miniștrii au anunțat “triumfător” că veniturile proprii ale spitalelor vor putea fi utilizate pentru plata sporurilor.

A doua categorie, a celor care au pierdut la salariu, este cea a salariaților unde sporurile erau mari, iar prin Regulamentul de sporuri, acestea erau reduse și plafonate la 30 la sută pe ordonator de credite. Măsura anunțată din nou, în lipsa unui studiu de impact, deși se știe foarte clar că doar circa 10 la sută din spitale înregistrează venituri proprii. Iar în 90 la sută din cazuri, aceste venituri proprii nu există, deci este un nou fake news.

O cârpeală, cu iz de păcăleală! Întâlnirea de astăzi vine să infirme și minciuna aruncată în spațiul public de ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, care afirma ca scăderile din sănătate sunt din cauza zilelor lucrătoare mai puține în februarie. Nu, salariile mai mici sunt date de plafonarea sporurilor prin regulament sau de neincluderea unor categorii de salariați din sănătate în grila de salarizare! Din cauza haosului creat prin scăderea salariilor în sănătate, PNL solicită demisia ministrului “Pinocchio”, Olguța Vasilescu, care și-a dovedit pe deplin incompetenta!

De asemenea, ministrul Sănătății, doamna Pintea, trebuie să o urmeze pe colega Vasilescu, dacă se confirmă că circulara ministerului dădea cele mai mari sporuri, serviciului județean de Ambulantă…Teleorman! Rușine pentru furtul de bani din buzunarele salariaților!

Florin Roman

Vicepreședinte PNL

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Rusinica 15 aprilie 2018 at 12:11

Roman iar dorești sa te afirmi și sa mai adaugi încă un articol penibil la palmares, ține-o tot asa poate ajungi în Cartea Recordurilor cu cele mai penibile articole.

Misu 15 aprilie 2018 at 12:21

Dacă stau sa ma gândesc mai bine, cred ca de când ești în parlament și putina mintea pe care o mai aveai a disparut… Eu am rude care lucrează în acest domeniu si țin sa te informez ca salariul nu se poate compara cu anii trecuți, ar trebui sa verifici din mai multe surse informațiile primite ca devi penibil!

N-ai gandit bine 15 aprilie 2018 at 14:05

Ziarul „Unirea”:
‘Șapte categorii de personal medical, excluse de la majorări’. @Misu, daca stam si ne gandim bine, tu sti doar ce iti spun rudele tale, nu ce se spune in presa centrala si locala, nu ce se vede in toata mass-media, zi de zi. Asta apropo de ‘mintea putina’..

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...