Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: Soluția propusă de ministrul Muncii și de cel al Sănătății, o cârpeală cu iz de păcăleală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salarizarea din sănătate este departe de a se rezolva, pentru că soluția propusă de miniștrii Pintea și Olguța Vasilescu este un fake news. Niciodată, o circulară nu poate să bată legea! Prima categorie (a celor care au pierdut la salariu) este cea care nu a fost inclusă în grilă. Ori, cât timp nu se modifică Legea salarizării, prin includerea lor pe grilă, vorbim în continuare de o problemă nerezolvată. Cei doi miniștrii au anunțat “triumfător” că veniturile proprii ale spitalelor vor putea fi utilizate pentru plata sporurilor.

A doua categorie, a celor care au pierdut la salariu, este cea a salariaților unde sporurile erau mari, iar prin Regulamentul de sporuri, acestea erau reduse și plafonate la 30 la sută pe ordonator de credite. Măsura anunțată din nou, în lipsa unui studiu de impact, deși se știe foarte clar că doar circa 10 la sută din spitale înregistrează venituri proprii. Iar în 90 la sută din cazuri, aceste venituri proprii nu există, deci este un nou fake news.

O cârpeală, cu iz de păcăleală! Întâlnirea de astăzi vine să infirme și minciuna aruncată în spațiul public de ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, care afirma ca scăderile din sănătate sunt din cauza zilelor lucrătoare mai puține în februarie. Nu, salariile mai mici sunt date de plafonarea sporurilor prin regulament sau de neincluderea unor categorii de salariați din sănătate în grila de salarizare! Din cauza haosului creat prin scăderea salariilor în sănătate, PNL solicită demisia ministrului “Pinocchio”, Olguța Vasilescu, care și-a dovedit pe deplin incompetenta!

De asemenea, ministrul Sănătății, doamna Pintea, trebuie să o urmeze pe colega Vasilescu, dacă se confirmă că circulara ministerului dădea cele mai mari sporuri, serviciului județean de Ambulantă…Teleorman! Rușine pentru furtul de bani din buzunarele salariaților!

Florin Roman

Vicepreședinte PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor! USR Daia Română are plăcerea să anunțe desemnarea lui Silviu-Mihai Moldovan, candidat pentru funcția de primar al comunei Daia Română. Cu o viziune proaspătă și un plan ambițios de dezvoltare, Silviu este hotărât să contribuie la dezvoltarea și prosperitatea locală. În vârstă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea