Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: Guvernul PSDragnea a tăiat salariile pentru importante categorii de bugetari

În loc să repare prin OUG 91/2017 acolo unde a stricat anul trecut prin adoptarea legii salarizării ”neunitare”, majoritatea PSD-ALDE a rămas restantă cu încă o promisiune neîndeplinită.

rin romDeși pe toate canalele de comunicare reprezentanții PSD-ALDE, în frunte cu ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, se lăudau că vor corecta inechitățile pe care le-a creat legea salarizării, în continuare constatăm că există numeroase categorii de salariați care au rămas fără banii promiși.

Acum, însă, Liviu Dragnea&Co nu îi mai poate amăgi pe aceștia cu alte promisiuni pentru că s-a văzut la dezbaterea din plenul Camerei Deputaților de ce sunt capabili! Votul reprezentanților majorității guvernamentale a blocat și respins multe dintre amendamentele pe care parlamentarii PNL le-au inițiat tocmai pentru a mai elimina din nedreptățile pe care această lege le-a generat.

Prin aceste amendamente PNL a vizat să introducă echitate în salarizarea personalului din sectorul bugetar, astfel încât să se aplice principiul ”la muncă egală, plată egală”. Astfel, printre multe alte amendamente, am propus acordarea indemnizaţiei privind sporul de doctorat în mod unitar pentru toți angajații din sistem, aducerea întregului personal din instituțiile sanitare la nivelul grilei de salarizare din 2022 și nu doar a medicilor și asistenților, majorarea cu 20% a salariilor de bază de care beneficiază personalul didactic şi nedidactic din unităţile şi instituţiile de învăţământ preuniversitar şi universitar de stat, inclusiv unităţile conexe şi inspectoratele şcolare, precum și majorarea salariului de bază pentru personalul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Din păcate, niciunul dintre aceste amendamente nu a trecut de votul parlamentarilor PSD-ALDE!

În locul unei legislații coerente și corecte, Guvernul ne-a adus doar haos. Nu știm cu ce le-au greșit românii care lucrează în cadrul APIA, în educație, în sănătate sau de ce persoanele care ocupă o funcţie de conducere în cadrul unor instituții, cum sunt Centrele de transfuzii, câștigă mai puţini bani decât subalternii lor?! Și sunt doar câteva exemple! PSD nu spune nimic nici despre cele două milioane de români din sectorul privat cărora le-au scăzut salariile.

Guvernul (in)justiției sociale este principalul vinovat de menținerea unor inechități majore în salarizarea personalului bugetar și încă o dată și-a demonstrat neputința. Domnilor guvernanți, nu îi mai priviți pe români ca fiind simplii voștri cobai! Acordați-le respectul cuvenit și nu vă mai jucați cu soarta lor!

Florin Roman

Deputat PNL de Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

ducu 12 martie 2018 at 18:03

bine ar fi facut si asa au birocratii sibugetarii in general niste salarii ca -n occident

s22 12 martie 2018 at 19:01

Mergi si cumpără-ți o Shaormă… Asta în caz că nu ești din nou în GREVA FOAMEI…

marius 12 martie 2018 at 19:10

Cat esti de generos in opozitie!!!Ati sustinut guvernul Ciolos si ce ati oferit?

m 12 martie 2018 at 19:20

nu e rau ca au salarii mari, cei care sunt competenti, numai ca sunt multi si din astia multi sunt si multi incompetenti. daca ar mai da afara din ei ar putea sa ramana doar cei competenti care merita salariile mari. oricum daca nu le place cu salarii dimunuate pot oricand sa-si deschida o afacere sau sa se angajeze la privat, unde se va vedea masura competentei lor.

Costelis 13 martie 2018 at 7:56

Când ati fost la conducerea țării. …ati facut la fel!!
“Ciocu mic”!

Io 13 martie 2018 at 8:30

Ca de obicei deputatul “șaormă” nu spune nimic concret. Nu spune ca au disparut salariiile nesimtite create de PDL in sistemul buigetar, nu spune ca exceptiile care au creat mici sincope au fost rezolvate prin ordonantș de urgentă. In afara de a se agata ca o capusa de orice initiativa si sa si-o aloce si lui, NU face nimic. De fapt a facut ceva…greva foamei de la intre doua mese.

falsificatoru` de...probe 13 martie 2018 at 11:17

Haidi mai….doara cu “taierile” voi sunteti…specialistii …!!!

Klara 14 martie 2018 at 10:35

Aiesta-i peneleu?
No, nu-i bine! Ii bai mare!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...