Deputatul Clement Negruţ şi viceprimarul Adrian Bogdan, prezenţi la plantările din parcul „Arini”
Plantările de pomi din parcul „Arini” confiscate politic
În cursul săptămânii precedente utilajele Primăriei Sebeş au lucrat de zor la săpat gropi în Parcul Arini. Pe motorina şi cu angajaţii plătiţi de cetăţenii acestui municipiu. De ce? Pentru ca domnul primar Mugurel Sârbu să facă o acţiune de „ecologizare”, respectiv de plantare de copăcei, împreună cu proaspeţii săi susţinători de candidatură de la partidul în braţele căruia a sărit, după ce şi-a abandonat colegii de la PDL, aşa cum i-a abandonat altădată şi pe cei de la PSD. În principiu nu ar fi nicio problemă, dar considerăm că o acţiune politică, evident de campanie, nu trebuia făcută cu utilajul primăriei, pe banii primăriei (ai cetăţenilor), cu angajaţii primăriei, în timpul lor liber, ci de către cei ce doreau să se împăuneze cu laurii politici. Respectiv de către membrii partidului ce l-a luat sub aripă pe Mugurel Sârbu.
Observând abuzul (că aşa cred că se numeşte această acţiune) pe care-l pregătea domnul primar Sârbu, viceprimarul Adrian Bogdan a strâns un grup de tineri neimplicaţi politic şi a plantat împreună cu aceştia 100 de copăcei în locurile deja pregătite „politico-administrativ” de către domnul primar. Înainte de a apuca ceilalţi să-şi ducă până la capăt gestul de campanie mascată. Cu toate acestea, noii sprijinitori politici ai primarului Mugurel Sârbu nu au pregetat să se laude cu „reuşita” acţiunii lor. „Am dat acestei acţiuni un caracter strict administrativ, ne-a declarat viceprimarul, pentru că se făcea cu resurse administrative, nu politice! Am întâmpinat însă nişte dificultăţi asupra cărora ar trebui să insist, dar o voi face cu alt prilej. De pildă domnul primar i-a ameninţat atât pe Petru Vulcu, şeful SVSU că-l va da afară chiar de luni, dacă va îndrăzni să ude copăceii plantaţi de noi cu un utilaj al acestui serviciu public (deci nu utilajul unui partid!!!), cât şi pe domnul Ion Dragomir, care se ocupă de spaţiile verzi. Este inadmisibil ca cineva, fie el chiar şi primarul municipiului, să folosească resurse publice pentru un act de campanie electorală. La fel cum este inadmisibil să ameninţe pe unii dintre subordonaţii săi, dacă nu se conformează şi dacă… îndrăznesc să lucreze exclusiv în beneficiul administraţiei care-i plăteşte…”
După cum puteţi observa în imaginea alăturată, alături de tinerii ce au plantat copăcei (alţii decât cei ce s-au împăunat cu acţiunea), în afară de viceprimarul Adrian Bogdan, a mai fost prezent şi deputatul Clement Negruţ. Încheiem acest articol cu o nouă întrebare pentru domnul Mugurel Sârbu, care se consideră mare specialist în domeniul juridic: ce instituţie trebuie să verifice cum cheltuiţi banii contribuabililor pentru campania electorală mascată în favoarea unui partid politic?
Ioan HĂNŢULESCU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote La începutul secolului al XIX-lea, sub influența Revoluției Franceze și prin intermediul cuceririlor napoleoniene, se răspândesc în Europa noile concepții politice care propovăduiau dreptatea și egalitatea socială și dreptul la autodeterminare al popoarelor asuprite. Înfrângerea lui Napoleon la Waterloo, la […]