Deficitul de medicamente oncologice este pe cale să fie rezolvat
Ministerul Sănătăţii a transmis punctul său de vedere, cu privire la asigurarea continuităţii aprovizionării cu medicamente oncologie, prin intermediul unui comunicat de presă. Finanţarea Programului Naţional de Oncologie va trece în responsabilitatea Casei Naţionale de asigurări de Sănătate. În momentul de faţă mare parte din medicamentele vitale pentru bolnavii de cancer se află pe stocul UNIFARM.
„Ministerul Sănătăţii face următoarele precizări cu privire la aprovizionarea medicamentelor oncologice ieftine, care nu mai prezintă interes pentru distribuitori şi producători:
În ceea ce priveşte asigurarea continuităţii aprovizionării cu medicamente oncologice a căror aprovizionare se face cu dificultăţi deoarece nu se mai produc sau nu mai prezintă interes comercial, Ministerul Sănătăţii caută să găsească o soluţie care să asigure continuitatea în asigurarea nevoilor pacienţilor.
Conform datelor transmise de către Compania Naţională UNIFARM SA, în prezent, din cele 24 medicamente apreciate ca deficitare, un număr de 14 medicamente există în stoc, fiind achiziţionate prin procedura de nevoi speciale ( exemple: Bleomycinum, Dacarbazinum, Cisplatinum, Ciclophosphaminum, Methotrexatum), iar 3 dintre ele vor intra în depozitele UNIFARM până la sfârşitul acestei luni (Endoxan, Leucheran şi Oncaspar). Pentru restul negocierile se află în fază avansată.
Toate aceste medicamente sunt la UNIFARM SA şi se află la dispoziţia spitalelor. De asemenea, acestea sunt afişate în sistemul elctronic de achiziţie SEAP.
Spitalele au fost periodic informate, bilunar, cu privire la stocurile de medicamente oncologice existente la Compania UNIFARM. Compania a transmis adrese tuturor spitalelor publice privind stocurile existente şi modalitatea de contractare.
După aprobarea bugetului pe anul 2013, Ministerul Sănătăţii va propune Executivului o modalitate de suplimentare a fondurilor, cu o sumă cuprinsă între 500 000 şi 1000000 euro, pe care UNIFARM să o utilizeze în achiziţionarea medicamentelor pentru realizarea echilibrului financiar între plata făcută la furnizor, în avans, la cumpărare sau la 30 de zile, şi decontarea serviciilor medicale de către casele de asigurări la 210 zile”, se arată în comunicat.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 38 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii