Decontarea directă RCA: Numărul celor care au cumpărat clauza s-a dublat în martie 2018. Mai scump, dar mai rapid
Şoferii pot să îşi repare maşina cu propria asigurare RCA. Doar dacă la reînnoirea poliţei aceştia au optat pentru clauza de decontare directă. Este drept, au de plătit ceva mai mult, dar astfel, în cazul unui accident şoferii îşi pot repara maşina mult mai rapid.
Numărul celor care au cumpărat clauza de decontare directă s-a dublat în martie anul acesta. În primul trimestru, erau în vigoare peste 130 .000 de clauze, de două ori mai multe faţă de sfârşitul anului 2017.
Într-adevăr căştigi timp, dar timpul costă. Pentru o poliţă RCA anuală, se plăteşte în plus în funcţie de perioada de valabilitate a poliţei, în medie cu 90 de lei mai mult.
Broker de asigurări: „Este o sumă în plus pentru că e un avantaj în plus, un cost şi pentru asigurătorul pe care îl alegi că el va fi cel care va despăgubi”.
Clauza de decontare este necesară pentru că nu toţi asiguratorii sunt de încredere, spun specialiştii. În acest fel, clientul va avea asigurarea că dauna va fi despăgubită.
Cristian Preoteasa – director de vânzări: „Clientul are posibilitatea de a nu fi la mâna asiguratorului pe care l-a avut cel care a provocat dauna, e un avantaj major pentru că îşi poate alege el singur serviciile pe care le doreşte”.
Peste 250 de şoferi şi-au reparat maşina prin clauza de decontare directă în primele 3 luni ale acestui an.
Valoarea totală plătită de asiguratorii RCA este de peste 1 milion de lei. Asta înseamnă că au plătit în medie pentru o daună aproximativ 4.500 de lei.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii