Rămâi conectat

Actualitate

Decanul Baroului Alba, Doina Scutea, nu vrea să fie judecată de magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Doina Scutea, decanul Baroului Alba, nu doreşte să fie judecată de magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia, instanţă pe rolul căreia a ajuns în februarie 2011 dosarul „Corupţie la Finanţe” în care apare numele avocatei alături de cel al fostului şef al Finanţelor Alba, Anghel Bogin şi al altor trei persoane. Avocata a deschis un proces la Înalta Curte de Casaţie de Justiţie prin care solicită strămutarea cauzei de la Curtea de Apel Alba Iulia la altă instanţă. Potrivit portalului ÎCCJ, primul termen a fost stabilit pentru data de 1 aprilie a.c. Scutea a fost reţinută de procurorii DNA Alba Iulia în 11 noiembrie 2010, iar la data de 12 noiembrie 2010, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea preventivă a decanului Baroului Alba şi a celorlalţi patru inculpaţi, pe o perioadă de 29 de zile. În data de 16 noiembrie 2010, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Avocata a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Alba Iulia în 31 februarie a.c., alături de Anghel Bogin, Bogdan Radu, Alexandru Duca şi Claudiu Vulpe. Primul termen al procesului programat pentru data de 22 februarie a.c. a debutat la Curtea de Apel Alba Iulia cu o amânare întrucât trei dintre inculpaţi, printre care şi avocata Doina Scutea, a solicitat timp pentru a-şi angaja un apărător.
Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA Alba Iulia, în sarcina sa s-au reţinut infracţiuni de trafic de influenţă, tentativă la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
*Scutea se judecă cu DGFP Alba pentru compensarea unor obligaţii fiscale
„La data de 1 iunie 2010, inculpata Doina Scutea a solicitat D.G.F.P. Alba compensarea obligaţiilor fiscale restante în sumă de 283.462 lei, acumulate de Cabinetul individual de avocatură Doina Scutea şi persoana fizică Doina Scutea, cu suma obţinută de cabinetul său de avocatură prin cesionarea unei creanţe în valoare de 400.000 lei”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA Alba Iulia. Cererea de compensare a fost respinsă de reprezentanţii autorităţilor fiscale având în vedere că era contrară reglementărilor legale în materie fiscală. În plus, cererea de compensare a avocatei s-a bazat pe două documente fictive, mai susţin procurorii. Doina Scutea a deschis în noiembrie 2010 un proces prin care solicită obligarea DGFP Alba de a face tocmai compensările amintite mai sus şi incriminate de procurori. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în 10 noiembrie 2010, chiar cu o zi înainte ca avocata să fie reţinută. „Scutea Doina a solicitat Tribunalului Alba să dispună obligarea Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului Alba Iulia şi DGFP Alba să procedeze la compensarea creanţelor pe care acestea le deţin faţă de dânsa, pentru obligaţiile fiscale reprezentând impozite asupra veniturilor din profesii liberale, cu creanţa în sumă de 400.000 lei pe care o deţine faţă de Administraţia Finanţelor Publice. Totodată Scutea Doina a solicitat Tribunalului Alba să dispună obligarea AFP Alba Iulia şi DGFP Alba să opereze compensarea la data depunerii cererii de compensare 01.06.2010”, a precizat judecătorul Aurelian Mocan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Alba. Până acum au avut loc două termene, ambele amânate. Următorul este stabilit pentru data de 11 martie 2011.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prime de 1.000 de lei pentru tinerii care se angajează: Cerințele impuse de către statul român

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prime de 1.000 de lei pentru tinerii care se angajează: Cerințele impuse de către statul român Tinerii care se angajează vor primi stimulente acordate de Ministerul Muncii și Solidarității sociale, prin Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă. În acest sens, doritorii vor primi o primă care se ridică la 1.000 de lei. Ministerul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea