Rămâi conectat

Actualitate

DE LA CROTALIEREA ANIMALELOR LA PECETLUIREA ROMÂNILOR

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În această epocă a globalizării, a crizei economice mondiale când curbele de sacrificiu din Marea Depresie au revenit în forţă în România, când salariile sunt ciuntite, când şomajul creşte în progresie geometrică, când mişcările violente de stradă ale sindicatelor se amplifică şi când se desacralizează credinţa strămoşească, iată că se arată românilor o nouă formă de închisoare pe care majoritatea cetăţenilor nu o percep şi anume închisoarea societăţii informaţionale. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că numele, cel pe care îl moşteneşti din familie şi cel pe care îl ai la sfântul botez este transformat într-un număr care va fi codul tău de identificare şi de control şi care va fi semnătura ta electronică. Orice tranzacţie vei face nu vei mai plăti cu bani peşin ci vei folosi semnătura electronică. Deja observaţi cozile la bancomatele băncilor când se iau salariile deoarece am fost obligaţi să ne deschidem un cont în bancă pentru a ni se transfera salariile acolo şi pentru a putea plăti de acolo toate necesităţile curente: gaz, telefon, curent şi chiar cumpărăturile la supermarket-uri. Încet, încet, statul va înlocui banii lichizi cu un număr codificat care va fi introdus sub formă de cip în buletin, paşaport biometric, care va fi o etapă pregătitoare pentru implantarea apoi a biocipului în fiinţa umană: umăr, gât sau frunte. În zorii civilizaţiei se mai însemnau oamenii: sclavii lui Spartacus sau vestitul semn al florii de crin pe umărul lui Milady de Winter din celebrul roman Cei trei muşchetari. Dar nu vi se pare cunoscut din Biblie acest lucru? Poate o să spuneţi că este un scenariu ştiinţifico-fantastic, dar iată că un alt exemplu mi-a schimbat şi mie părerea şi acest exemplu este cardul de sănătate care ne tranformă în donatori proprii de organe. Cum se poate face acest lucru? Dacă refuzăm cardul de sănătate nu mai dispunem de asistenţă medicală chiar dacă am plătit toată viaţa asigurările de sănătate. Însă odată cu introducerea acordului prezumat în locul celui informat prin Legea 95 din 2006, paragraful 142 lit. h, care spune că o persoană care nu şi-a exprimat explicit în timpul vieţii refuzul de a dona organe este implicit de acord să le doneze după deces. Câţi dintre români ştiu acest lucru? Legalizarea acordului prezumat odată cu emiterea cardului de sănătate ar putea transforma ţara noastră pe harta traficului de organe mondial într-o mare „pepinieră donatoare”. În momentul când iei cardul ar trebui să dai şi o declaraţie notarială prin care să specifici dacă vrei sau nu vrei să-ţi donezi organele după „moartea clinică”, care nu ştii când începe şi când se termină deoarece eşti cuplat la aparate de resuscitare cardiovasculară.
Ca medic sunt pentru donarea de organe, însă cu acordul informat, nu cu cel prezumat care înseamnă acordul soţului, soţiei, părinţilor, copiilor. Nu aş dori ca statul să naţionalizeze şi trupurile cetăţenilor aflaţi în stare de moarte cerebrală fără acordul informat.
Dr. MIRCEA FRENŢIU
Medic primar chirurg


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Cine i-ar putea lua locul lui Sorin Cîmpeanu? Următorul ministru al educației ar fi un prorector

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cine i-ar putea lua locul lui Sorin Cîmpeanu? Următorul ministru al educației ar fi un prorector

Sorin Cîmpeanu a anunțat joi seara că demisionează din funcția de ministru al educației, pe fondul unor acuzații lansate de presă cu privire la un presupus plagiat într-o lucrare științifică.

Potrivit unor surse guvernamentale, premierul Ciucă ar putea miza tot pe un profesionist din domeniu, având de ales între mai multe nume din zona universitară apropiate de PNL.

Elit - Gustul Desăvârșit

Favorit pentru preluarea funcției ar fi Sorin Costreie, prorector al Universității București și consilier al premierului Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit în luna ianuarie pe Valentin-Sorin Costreie, consilier de stat în cadrul Cancelariei sale, drept coordonator național în domeniul proprietății intelectuale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

OFICIAL| Sorin Cîmpeanu a DEMISIONAT din funcția de Ministru al Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sorin Cîmpeanu a DEMISIONAT din funcția de Ministru al Educației

Sorin Cîmpeanu a anunțat joi seara că demisionează din funcția de ministru al educației în Guvernul Ciucă.

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.

Elit - Gustul Desăvârșit

Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.

Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.

În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei “România Educată”:

1. un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;

2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);

3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;

4. mărirea burselor elevilor;

5. recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;

6. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;

7. demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;

8. extinderea programului Masă caldă în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;

9. introducerea învățământului dual la nivel universitar;

10. internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree;

Și multe altele………

Am elaborat proiectele Legilor “România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății.

Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!

Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație!

Cred în România Educată și voi susține Legile “România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator.

Proiectele legilor “România Educata” reprezintă cea mai buna șansa pentru o educație așa cum cred ca ne dorim cu toții. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educație de calitate, vor fi și mai mulți oamenii care nu percep conținuturi și nu înțeleg adevăratul sens al cuvintelor.

Le mulțumesc tuturor celor care, cu onestitate, au ales sa susțină educația!”, a transmis ministrul demisionar Cîmpeanu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

COȘMARUL unei comune din Alba: Nu mai poate să își plătească facturile și furnizorul de energie electrică a oprit alimentarea pentru un dispensar și alte câteva puncte

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

COȘMARUL unei comune din Alba: Nu mai poate să își plătească facturile și furnizorul de energie electrică a oprit alimentarea pentru un dispensar și alte câteva puncte

Comuna Roșia Montană din Munții Apuseni se confruntă cu mari probleme după ce nu mai poate să își plătească facturile de aproape trei luni de zile. Joi, 29 septembrie, furnizorul de energie electrică a oprit alimentarea pentru dispensarul comunal din satul Cărpiniș, iluminatul public din satul Gura Roșiei și baia comunală.

Viceprimarul Vasile Morariu susține că sunt datorii la Electrica și la stația de pompe care asigură alimentarea cu apă potabilă a comunei, dar și la sediul primăriei. Toate acestea au loc în contextul în care administrația locală nu mai poate să plătească facturile după ce funcționarul primăriei a refuzat să pună vizele CFP (control financiar preventiv).

Elit - Gustul Desăvârșit

Angajatul primăriei responsabil de viza CPF nu are încredere și singuranță în a pune parafa pe facturile emise, mai ales cele din achiziții publice, unde serviciul a fost externalizat către o firmă privată. Funcționarii primăriei nu vad contractele făcute în urma licitației, ci doar cum vin la semnat și stampilat pentru a fi făcute plățile.

Doi funcționari desemnați cu viza CPF au adus adeverințe medicale sau și-au luat concediu medical și, astfel, au refuzat să semneze pentru control financiar preventiv. Viceprimarul susține că nu vede o rezolvare rapidă a situației, având în vedere că nu ar mai exista niciun funcționar în primărie care să preia această atribuție.

În plus, conturile Primăriei Roșia Montană au fost blocate în urma unei executări judecătorești. Administrația locală a fost obligată în instanță să plătească suma de 141.721 de lei unei firme din Cluj care a exectuat în trecut lucrări la rețeaua de apă și canalizare. Deoarece suma aferentă contractului nu a fost plătită integral, firma a acționat în instanță primăria și a cîștigat procesul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea