Rămâi conectat

Actualitate

De la 1 octombrie, taxele pentru permisul auto, certificatele de înmatriculare și autorizațiile de circulație provizorie nu se mai pot achita la ghișeele DRPCIV

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începând cu această lună, taxele pentru eliberarea certificatelor de înmatriculare, autorizațiilor de circulație provizorie și a permiselor de conducere nu se vor mai putea plăti în numerar direct la ghișeele serviciilor de permise și înmatriculări auto, potrivit unui comunicat de miercuri al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Astfel, după cum apare în comunicatul DRPCIV, de-acum, cei interesați pot plăti contravaloarea certificatelor de înmatriculare, autorizațiilor de circulație provizorie și a permiselor de conducere “exclusiv în CONT BCR : RO94RNCB0082000367331018, beneficiar: Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, utilizând mijloacele de plată: virament, mijloace de plată online, Sistemul național electronic de plată online (S.N.E.P) – ghișeul.ro, POS-uri instalate de către RA-APPS la sediile serviciilor publice emitente – în curs de operaționalizare, mandat poștal, alte mijloace de plată, prevăzute de lege”.

DRPCIV subliniază faptul că, de-acum, contravaloarea documentelor de mai sus nu se mai poate achita la ghișeele autorității, ceea ce înseamnă că cei interesați de eliberarea unor noi acte trebuie să plătească înainte taxele și să aibă la ei dovada efectuării plății.

Pe de altă parte, taxele pentru confecționarea plăcilor cu numere de înmatriculare permanentă, de probă, temporare și provizorii, atribuirii unui număr de înmatriculare preferential sau păstrării combinației numărului de înmatriculare se pot achita în conturile trezoreriei prin virament, mandat poștal, numerar la ghișeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor din cadrul instituțiilor prefectului sau la casieriile unităților Trezoreriei Statului.

Autoritatea mai transmite și că, în mod evident, toate plățile și documentele doveditoare emise anterior datei de 1 octombrie își păstrează valabilitatea.

Reamintim că, de la începutul lunii septembrie, mai multe taxe precum cele pentru pașaport, permis de conducere, certificat de înmatriculare și autorizația de circulație provizorie se pot plăti prin platforma ghiseul.ro, iar taxele pentru permisul de conducere și pentru certificatul de înmatriculare au fost majorate în luna iunie.

sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Peste 50% de români nu au putut consulta un medic specialist în ultimele 12 luni. Care sunt motivele invocate

Bera Larisa

Publicat

în

Peste 50% de români nu au putut consulta un medic specialist în ultimele 12 luni. Care sunt motivele invocate Potrivit datelor publicate de Institutului Național de Statistică, în ultimele 12 luni, peste 50% de români nu au putut consulta un medic specialist. Printre motivele invocate, în principal s-au numărat costurile ridicate ale consultațiilor, nedecontarea costurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea