De ce nu este obligatoriu certificatul verde în biserică. Arafat: „Activitatea religioasă s-a considerat esențială, ca mersul la alimentară”
De ce nu este obligatoriu certificatul verde în biserică. Arafat: „Activitatea religioasă s-a considerat esențială, ca mersul la alimentară”
Certificatul verde nu va fi obligatoriu în biserici și la reuniunile religioase, spre deosebire de alte instituții în care, de luni, pot intra doar persoanele care fac dovada vaccinării, testării sau a trecerii prin boală. Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat, la Digi24, motivul pentru care lăcașurile de cult au fost exceptate de la noile restricții anunțate de autorități.
Raed Arafat a spus că nu s-au interzis activitățile religioase deoarece există o decizie CNSU în acest sens și se merge numai pe impunerea purtării măștii și a obligației ca între persoane să fie măcar doi metri distanță.
„Știu că situația cu bisericile a tot fost discutată. Este decizia CNSU de a lăsa activitatea din biserici să se desfășoare, dar cu limitare de doi metri pătrați pentru o persoană și bineînțeles cu mască”, a explicat șeful DSU.
Întrebat de ce s-a ajuns la o astfel de decizie, Raed Arafat a răspuns: „Este o decizie, s-a discutat și s-a hotărât că pentru această activitate este una esențială dintr-un anumit punct de vedere, cum este să te duci la alimentară sau la farmacie”.
Medical vorbind, spune șeful DSU, certificatul verde ar trebui să fie obligatoriu peste tot, chiar și în magazinele esențiale, însă acest lucru este imposibil de implementat.
Întrebat dacă a susținut această decizie a CNSU, Raed Arafat a afirmat: „Nu s-a pus pe susținere treaba asta, în sensul dacă susțin sau nu susțin. A fost o discuție, o hotărăre a Guvernului, s-a votat și da, am susținut în final decizia aceasta.
Nu vreau să intru în discuție pe religie și pe Biserică. Acest subiect a fost foarte manipulat și foarte agresiv prezentat timp de un an jumătate”.
Potrivit acestuia, decizia potrivit căreia certificatul verde să nu fie obligatoriu pentru participarea la slujbe și la alte reuniuni religioase a fost luată în unanimitate.
sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere Noul Cod Silvic, adoptat prin Legea nr. 331/2024 a fost publicat în Monitorul Oficial pe 9 ianuarie 2025. Acesta introduce noi măsuri pentru protejarea mediului, dar și sancțiuni dure pentru a combate tăierea ilegală a lemnelor. Citește și: Noi reglementări în […]