De ce nu este bine să bem apă rece vara. Ce băuturi te pot răcori pe timp de caniculă
De ce nu este bine să bem apă rece vara • Ce se întâmplă dacă bei apă rece • Ceaiurile care ne pot răcori pe timp de caniculă
Stim ca pare ciudat sa nu bem un pahar cu apa rece, intr-o zi caniculara de vara, insa efectul pe care il produce asupra organismului nu este benefic. Da, va reduce instantaneu temperatura corpului, dar nu te va ajuta pe termen lung. Organismul consuma mai multa energie pentru reglarea temperaturii corpului in loc sa absoarba nutrientii utili sau sa digere alimentele.
Acest proces poate avea ca rezultat pierderi suplimentare de apa din organism. Daca bei orice bautura rece dupa masa, proteinele nu se vor prelucra pe deplin in stomac si nu se vor descompune in aminoacizi.
Acest obicei prost afecteaza, de asemenea, secretia crescuta de saliva, scaderea imunitatii, incetineste digestia si hidratarea organismului. Bauturile reci sunt capabile sa transforme grasimile in forma solida, facandu-le greu de procesat.
Deşi primul impuls e de a bea numai lichide reci pentru a ne răcori, în fapt, este recomandat să consumăm băuturi la temperatura camerei în zilele caniculare, de preferat ceaiuri:
Ceaiul de rozmarin – Un ceai foarte răcoritor este cel obţinut din frunze de rozmarin, ceai verde, flori roşii de hibiscus, măceşe, mentă şi sulfină. Rozmarinul are efect tonifiant şi combinat cu ceaiul verde, care are proprietăţi antioxidante, rezultă un ceai revigorant.
Ceaiuri antisudorifice – Ceaiurile antisudorifice de scoarţă de salcie sau de stejar, precum şi ceaiul de frunze de nuc sau de salvie sunt recomandate pentru persoanele care transpiră mult. Frunzele de nuc şi salvia pot fi preparate prin infuzie, cu o linguriţă de plantă la 200 ml de apă fiartă, iar scoarţa de stejar şi de salcie sub formă de decoct, în aceeaşi cantitate, care se fierbe timp de 10 minute.
Ceaiul de fructe – Este perfect atunci când ai nevoie de o doză de vitamine. Ceaiurile de fructe (fructe de pădure, căpşuni şi fragi, afine, zmeură, lămâi, caise sau fructe exotice) sunt tonice, vitaminizante, energizante şi foarte plăcute la gust.
sursa:secretele.com si libertatea.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Mesaje în Ajun de Crăciun 2024: Felicitări și urări care pot fi trimis în Ajun de Crăciun
Mesaje în Ajunul Crăciunului 2024 • Mesaje în Ajun de Crăciun. Felicitări și urări scurte care pot fi trimise prin SMS în Ajun de Crăciun Urări şi mesaje cu Crăciun Fericit şi un An Nou plin de bucurii Cu colinde de Crăciun, vă doresc un an mai bun şi cu dragostea creştină, să primiti în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
MESAJE de SĂRBĂTORI 2024. URARI şi FELICITARI pe care le puteţi trimite prin SMS de Sărbători
-
Opinii - Comentariiacum 16 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !