De ce nu este bine să bem apă rece vara. Ce băuturi te pot răcori pe timp de caniculă
De ce nu este bine să bem apă rece vara • Ce se întâmplă dacă bei apă rece • Ceaiurile care ne pot răcori pe timp de caniculă
Stim ca pare ciudat sa nu bem un pahar cu apa rece, intr-o zi caniculara de vara, insa efectul pe care il produce asupra organismului nu este benefic. Da, va reduce instantaneu temperatura corpului, dar nu te va ajuta pe termen lung. Organismul consuma mai multa energie pentru reglarea temperaturii corpului in loc sa absoarba nutrientii utili sau sa digere alimentele.
Acest proces poate avea ca rezultat pierderi suplimentare de apa din organism. Daca bei orice bautura rece dupa masa, proteinele nu se vor prelucra pe deplin in stomac si nu se vor descompune in aminoacizi.
Acest obicei prost afecteaza, de asemenea, secretia crescuta de saliva, scaderea imunitatii, incetineste digestia si hidratarea organismului. Bauturile reci sunt capabile sa transforme grasimile in forma solida, facandu-le greu de procesat.
Deşi primul impuls e de a bea numai lichide reci pentru a ne răcori, în fapt, este recomandat să consumăm băuturi la temperatura camerei în zilele caniculare, de preferat ceaiuri:
Ceaiul de rozmarin – Un ceai foarte răcoritor este cel obţinut din frunze de rozmarin, ceai verde, flori roşii de hibiscus, măceşe, mentă şi sulfină. Rozmarinul are efect tonifiant şi combinat cu ceaiul verde, care are proprietăţi antioxidante, rezultă un ceai revigorant.
Ceaiuri antisudorifice – Ceaiurile antisudorifice de scoarţă de salcie sau de stejar, precum şi ceaiul de frunze de nuc sau de salvie sunt recomandate pentru persoanele care transpiră mult. Frunzele de nuc şi salvia pot fi preparate prin infuzie, cu o linguriţă de plantă la 200 ml de apă fiartă, iar scoarţa de stejar şi de salcie sub formă de decoct, în aceeaşi cantitate, care se fierbe timp de 10 minute.
Ceaiul de fructe – Este perfect atunci când ai nevoie de o doză de vitamine. Ceaiurile de fructe (fructe de pădure, căpşuni şi fragi, afine, zmeură, lămâi, caise sau fructe exotice) sunt tonice, vitaminizante, energizante şi foarte plăcute la gust.
sursa:secretele.com si libertatea.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Cosmin Matieș, antreprenor din Alba Iulia: Turismul fără HoReCa este doar o carcasă fără conținut
Cosmin Matieș: Turismul fără HoReCa este doar o carcasă fără conținut Ceea ce autoritățile par să ignore, tratând cu indiferență sau chiar cu dispreț, este faptul că HoReCa este oglinda unei comunități, oaspeții unui oraș se cazează, mănâncă și își petrec timpul în hoteluri, restaurante și cafenele. Fără servicii de calitate în acest domeniu, turismul […]
19 august: Ziua mondială a fotografiei Această zi marchează inventarea de către Louis Jacques Mande Daguerre (1787- 1851) şi Joseph Nicéphore Niépce (1765-1833) a procedeului de realizare a unei fotografii numit ”daghereotipie”. În 1826, Nicéphore Niépce a captat o fotografie cunoscută sub numele de ”View from the Window at Le Gras” printr-un proces numit “heliografie”, […]
18 august | Sărbătoare de Cinstirea Icoanei Maicii Domnului Pantanassa, izbăvitoarea de cancer
18 august | Sărbătoare de Cinstirea Icoanei Maicii Domnului Pantanassa, izbăvitoarea de cancer Icoana Maicii Domnului Pantanassa este cunoscută pentru multele minuni săvârșite, mai ales pentru vindecarea persoanelor care suferă de cancer. Citește și: Se spune sau nu „La mulți ani” pe 15 august, de Sfânta Maria? Controverse și dileme privind sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului […]