Rămâi conectat

Actualitate

De ce crește numărul de infectări cu COVID-19 în anotimpul rece

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

De ce crește numărul de infectări cu COVID-19 în anotimpul rece

Observăm că în sezonul rece numărul infectărilor cu COVID-19 explodează. Primăvara cazurile scad ușor, vara sunt foarte puține, un nou val vine toamna, iar apogeul este atins iarna.

Ciclul se reia. Care este explicația? Temperaturile scăzute care ne fac să stăm mai mult la interior și să interacționăm cu ceilalți într-un spațiu restrâns. Astfel, crește și posibilitatea de a ne infecta, explică medicul Marius Geantă.

”E simplu. Pentru că interacțiunea se produce mai degrabă în interior, oamenii petrec mai puțin timp afară, iar transmiterea în interior a virusului e mai intensă decât în spațiu închis. Arată asta foarte multe studii. Ne aducem aminte de cele care arătau cum se transmite virusul într-un avion, cum se transmite într-un restaurant, dacă e sau nu ventilat, cum se transmite în clase, la școală, sunt date care există. Asta e explicația: oamenii petrec mai mult timp în interior și vin în contact mult mai apropiat.”, explică medicul Marius Geantă, scrie Realitatea.net.

În plus, dacă anumite infecții respiratorii sunt influențate și de factori externi, cum ar fi temperatura sau umiditatea, datele colectate până acum despre SARS-CoV-2 arată că acest virus reprezintă o excepție.

”Virusul în sine pare că nu este influențat de căldură sau de umiditate. Nu avem același patern ca în cazul altor infecții respiratorii, cel puțin din ce știm până acum”, concluzionează Marius Geantă.

Epidemiologul Emilian Popovici: Valul patru se va autoelimina. Vârful va fi la mijlocul lui octombrie

Epidemiologul Emilian Popovici susține că valul patru „se va autoelimina”. Potrivit acestuia, vârful valului ar urma să fie atins la mijlocul lunii octombrie.

„Acest val al pandemiei se va autoelimina datorită contagiozității ridicate a variantei Delta care va infecta un număr foarte mare de persoane în timp foarte scurt. În 4 luni acest val să va autoelimina, dar nu vor fi zile ușoare. Problema va fi maximă în vârf de val care nu va fi o zi, ci va fi un platou. Eu apreciez că se va ajunge la vârf de val la jumătatea lunii octombrie”, a spus Emilian Popovici.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

„Parada planetelor” 2025: Fenomenul spectaculos în cer, vizibil de pe Pământ. Cum poate fi văzută alinierea a șase planete în ianuarie și șapte în februarie

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Parada planetelor” 2025: Fenomenul spectaculos în cer, vizibil de pe Pământ. Cum poate fi văzută alinierea a șase planete în ianuarie și șapte în februarie Un fenomen astronomic spectaculos va putea fi admirat în lunile ianuarie și februarie 2025, o aliniere rară a planetelor, cunoscută sub numele de „parada planetelor”. Spectacolul „promis” de Marte Patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea