Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

De ce crește numărul de infectări cu COVID-19 în anotimpul rece

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

De ce crește numărul de infectări cu COVID-19 în anotimpul rece

Observăm că în sezonul rece numărul infectărilor cu COVID-19 explodează. Primăvara cazurile scad ușor, vara sunt foarte puține, un nou val vine toamna, iar apogeul este atins iarna.

Ciclul se reia. Care este explicația? Temperaturile scăzute care ne fac să stăm mai mult la interior și să interacționăm cu ceilalți într-un spațiu restrâns. Astfel, crește și posibilitatea de a ne infecta, explică medicul Marius Geantă.

”E simplu. Pentru că interacțiunea se produce mai degrabă în interior, oamenii petrec mai puțin timp afară, iar transmiterea în interior a virusului e mai intensă decât în spațiu închis. Arată asta foarte multe studii. Ne aducem aminte de cele care arătau cum se transmite virusul într-un avion, cum se transmite într-un restaurant, dacă e sau nu ventilat, cum se transmite în clase, la școală, sunt date care există. Asta e explicația: oamenii petrec mai mult timp în interior și vin în contact mult mai apropiat.”, explică medicul Marius Geantă, scrie Realitatea.net.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

În plus, dacă anumite infecții respiratorii sunt influențate și de factori externi, cum ar fi temperatura sau umiditatea, datele colectate până acum despre SARS-CoV-2 arată că acest virus reprezintă o excepție.

”Virusul în sine pare că nu este influențat de căldură sau de umiditate. Nu avem același patern ca în cazul altor infecții respiratorii, cel puțin din ce știm până acum”, concluzionează Marius Geantă.

Epidemiologul Emilian Popovici: Valul patru se va autoelimina. Vârful va fi la mijlocul lui octombrie

Epidemiologul Emilian Popovici susține că valul patru „se va autoelimina”. Potrivit acestuia, vârful valului ar urma să fie atins la mijlocul lunii octombrie.

„Acest val al pandemiei se va autoelimina datorită contagiozității ridicate a variantei Delta care va infecta un număr foarte mare de persoane în timp foarte scurt. În 4 luni acest val să va autoelimina, dar nu vor fi zile ușoare. Problema va fi maximă în vârf de val care nu va fi o zi, ci va fi un platou. Eu apreciez că se va ajunge la vârf de val la jumătatea lunii octombrie”, a spus Emilian Popovici.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

24 mai 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Averse, descărcări electrice, vânt și grindină până la ora 21.00

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 mai 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Averse, descărcări electrice, vânt și grindină până la ora 21.00 Meteorologii ANM au emis vineri, 24 mai 2024, o nouă atenționare cod galben de furtună, valabilă în Alba și alte județe din țară, până la ora 21.00. Citește și: Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea