De câtă dragoste ai nevoie?
Te-ai întrebat vreodată de ce nu poţi să ai relaţii de durată sau de ce simţi nevoia să te agăţi de orice bărbat care apare în viaţa ta? Comportamentul unei persoane într-o relaţie, de lungă sau scurtă durată, este reflectat de tipul de ataşament în care aceasta se încadrează. Există trei tipuri de ataşamente emoţionale: sigur, entuziast şi nepăsător, toate aceste comportamente manifestându-se în relaţiile amoroase.
lTipul entuziast – Are o mare capacitate pentru intimitate, însă se teme că partenerul nu doreşte o legătură atât de apropiată. Relaţiile îi consumă o mare parte din energia emoţională. Sunt sensibili la micile schimbări din starea partenerului şi consideră că modificările au legătură cu persoana lor. Încep să-şi facă griji dacă nu sunt în legătură permanentă cu partenerul. Când simt că persoana iubită se distanţează reacţionează astfel: dau telefoane, sms-uri, e-mailuri când nu primesc un semn de la partener; când răspund la telefon, pertenerii sunt pedepsiţi prin indiferenţă; ameninţă că pleacă, în speranţa că va fi convins să rămână; îşi face partenerul gelos, povestindu-i despre alţi bărbaţi. Aceştia au un sistem emoţional mult prea sensibil: chiar şi la un mic semn că ceva este în neregulă, au nevoie de vorbe clare că relaţia nu este în pericol.
lTipul nepăsător – Este foarte important pentru ei să îşi menţină independenţa, de aceea evită pe cât posibil intimitatea. Se simte bine în compania persoanelor apropiate, însă pe partener îl ţine mereu la o anumită distanţă. Nu îşi petrec prea mult timp gândindu-se că vor fi respinşi. Partenerul se plânge că nepăsătorul nu „se deschide” prea mult. Caută în permanenţă semne că partenerul vrea să domine. Chiar dacă sunt singuri sau într-o relaţie, nepăsătorii ţin oamenii la distanţă prin următoarele „trucuri”: spun „nu sunt pregătit de ceva serios”, dar rămân în relaţie mult timp, chiar ani buni; se focusează pe minusurile partenerului: cum vorbeşte, cum se îmbracă etc.; rămân fixaţi pe un fost sau visează la „el”; flirtează cu alte persoane pentru a produce insecuritatea în relaţie; nu spun „Te iubesc”, deoarece ar însemna că au sentimente pentru persoana respectivă; se retrag când totul merge bine.
lTipul sigur – Să fie cald şi iubitor este un lucru natural pentru el. Îi place intimitatea şi nu îşi face griji în legătură cu relaţia. Îşi comunică sentimentele şi le înţelege şi pe cele ale persoanei iubite. Aceştia aplanează rapid conflictele. Când se ceartă, nu se comportă defensiv şi nu îşi pedepseşte partenerul. De asemenea, tinde să ierte repede. Este flexibil şi se simte bine în intimitate fără a-i fi frică de sex.
E important să ştii, să înţelegi ce fel de tip de ataşament emoţional ai pentru că asta te va ajuta să vezi ce fel de relaţie ai şi ce fel de persoană te poate face fericită. Nepăsătorii şi entuziaştii sunt adesea atraşi unul de celălalt, fapt ce duce relaţia într-o permanentă urmărire. Entuziaştii pot crede că tipul sigur este plictisitor, dar cu timpul îşi pot da seama că este exact ce au căutat. Şi tipul sigur poate avea probleme, deoarece este prea iertător cu celelalte două tipuri, însă tipul sigur poate avea efecte miraculoase asupra entuziastului şi a nepăsătorului deoarece le întâmpină nevoile amândurora, oferindu-le dragostea şi siguranţa de care au nevoie când încep să apară problemele tipice. (L.I.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea Ta
FOTO ȘTIREA TA | Pericol de accidente rutiere pe drumul județean 750C, ce traversează comuna Ponor din Alba: „Atenție!”
FOTO ȘTIREA TA | Pericol de accidente rutiere pe drumul județean 750C, ce traversează comuna Ponor din Alba: „Atenție!” Drumul județean 750C, ce traversează comuna Ponor din județul Alba, este înzăpezit și plin de gheață. Un pericol pentru participanții la traficul rutier, se arată într-un avertisment public lansat pe „Comuna Ponor, județul Alba”. Citește și: […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum o zi
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii