Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea Ta

De câtă dragoste ai nevoie?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Te-ai întrebat vreodată de ce nu poţi să ai relaţii de durată sau de ce simţi nevoia să te agăţi de orice bărbat care apare în viaţa ta? Comportamentul unei persoane într-o relaţie, de lungă sau scurtă durată, este reflectat de tipul de ataşament în care aceasta se încadrează. Există trei tipuri de ataşamente emoţionale: sigur, entuziast şi nepăsător, toate aceste comportamente manifestându-se în relaţiile amoroase.
lTipul entuziast – Are o mare capacitate pentru intimitate, însă se teme că partenerul nu doreşte o legătură atât de apropiată. Relaţiile îi consumă o mare parte din energia emoţională. Sunt sensibili la micile schimbări din starea partenerului şi consideră că modificările au legătură cu persoana lor. Încep să-şi facă griji dacă nu sunt în legătură permanentă cu partenerul. Când simt că persoana iubită se distanţează reacţionează astfel: dau telefoane, sms-uri, e-mailuri când nu primesc un semn de la partener; când răspund la telefon, pertenerii sunt pedepsiţi prin indiferenţă; ameninţă că pleacă, în speranţa că va fi convins să rămână; îşi face partenerul gelos, povestindu-i despre alţi bărbaţi. Aceştia au un sistem emoţional mult prea sensibil: chiar şi la un mic semn că ceva este în neregulă, au nevoie de vorbe clare că relaţia nu este în pericol.
lTipul nepăsător – Este foarte important pentru ei să îşi menţină independenţa, de aceea evită pe cât posibil intimitatea. Se simte bine în compania persoanelor apropiate, însă pe partener îl ţine mereu la o anumită distanţă. Nu îşi petrec prea mult timp gândindu-se că vor fi respinşi. Partenerul se plânge că nepăsătorul nu „se deschide” prea mult. Caută în permanenţă semne că partenerul vrea să domine. Chiar dacă sunt singuri sau într-o relaţie, nepăsătorii ţin oamenii la distanţă prin următoarele „trucuri”: spun „nu sunt pregătit de ceva serios”, dar rămân în relaţie mult timp, chiar ani buni; se focusează pe minusurile partenerului: cum vorbeşte, cum se îmbracă etc.; rămân fixaţi pe un fost sau visează la „el”; flirtează cu alte persoane pentru a produce insecuritatea în relaţie; nu spun „Te iubesc”, deoarece ar însemna că au sentimente pentru persoana respectivă; se retrag când totul merge bine.
lTipul sigur – Să fie cald şi iubitor este un lucru natural pentru el. Îi place intimitatea şi nu îşi face griji în legătură cu relaţia. Îşi comunică sentimentele şi le înţelege şi pe cele ale persoanei iubite. Aceştia aplanează rapid conflictele. Când se ceartă, nu se comportă defensiv şi nu îşi pedepseşte partenerul. De asemenea, tinde să ierte repede. Este flexibil şi se simte bine în intimitate fără a-i fi frică de sex.
E important să ştii, să înţelegi ce fel de tip de ataşament emoţional ai pentru că asta te va ajuta să vezi ce fel de relaţie ai şi ce fel de persoană te poate face fericită. Nepăsătorii şi entuziaştii sunt adesea atraşi unul de celălalt, fapt ce duce relaţia într-o permanentă urmărire. Entuziaştii pot crede că tipul sigur este plictisitor, dar cu timpul îşi pot da seama că este exact ce au căutat. Şi tipul sigur poate avea probleme, deoarece este prea iertător cu celelalte două tipuri, însă tipul sigur poate avea efecte miraculoase asupra entuziastului şi a nepăsătorului deoarece le întâmpină nevoile amândurora, oferindu-le dragostea şi siguranţa de care au nevoie când încep să apară problemele tipice. (L.I.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| ACCIDENT rutier la Sebeș: Două mașini s-au „pupat” într-o intersecție

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Sebeș: Două mașini s-au „pupat” într-o intersecție

Un accident rutier s-a petrecut astăzi, 9 august 2022, în municipiul Sebeș, la intersecția dintre străzile Sava Henția și Aleea Parc.

Potrivit cititorului ziarulunirea.ro care a trimis fotografiile pe adresa redacției, evenimentul rutier s-a petrecut din cauza unei neacordări de prioritate.

Poliția nu a intervenit în cazul de față, întrucât șoferii au încheiat o constatare amiabilă al acestui accident.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, nici o persoană nu a fost rănită în urma impactului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Cursă cu „obstacole” în municipiul Sebeș: Lucrările de pe o stradă au devenit un pericol pentru trecători. „Groapa imensă e lăsată nesemnalizată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cursă cu „obstacole” în municipiul Sebeș: Lucrările de pe o stradă au devenit un pericol pentru trecători. „Groapa imensă e lăsată nesemnalizată”

Lucrările desfășurate pe strada Dorin Pavel din municipiul Sebeș au pus în încurcătură cetățenii din oraș care locuiesc în această zonă.

O femeie din localitate a expus problema în mediul online, printr-un mesaj postat pe pagina sa de socializare.

„Am semnalat in privat Primaria Municipiului Sebes in legătura cu lucrările efectuate pe strada Dorin Pavel, însă nu am primit nici un raspuns.

Elit - Gustul Desăvârșit

De mai bine de doua săptămâni nu mai lucrează nimeni.

Groapa imensa e lăsată nesemnalizată de atunci, pe trotuare abia se poate circula pe jos, nu mai vorbim de intrat cu mașina in curte…”, a fost mesajul postat de femeie, pe pagina sa de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Din lipsă de locuri de parcare, un șofer din Alba a învățat să joace șotron cu mașina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Din lipsă de locuri de parcare, un șofer din Alba a învățat să joace șotron cu mașina

Inspirat de lipsa locurilor de parcare din zona Bulevardului Transilvaniei din Alba Iulia, un șofer din Alba s-a decis să-și oprească autoturismul într-un loc mai aparte.

Așa cum se poate observa și într-o fotografie trimisă de un cititor ziarulunirea.ro pe adresa redacției, șoferul și-a parcat mașina pe locul de șotron amenajat de către autorități pe bulevard.

Numărul limitat de locuri de parcare din orașul nostru i-a împins pe mulți șoferi să devină inventivi, mulți alegând locuri din ce în ce mai neconvenționale.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea