Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

De 1 Mai, în România se consumă milioane de MICI. Care este povestea lor și rețeta originală

Ioana Oprean

Publicat

în

Iordache Ionescu , un bucătar iscusit, le pregătea clienţilor, în urmă cu peste 100 de ani, mai multe preparate la grătar. Cârciumarul binecunoscutului han ”La Iordachi”, era renumit pentru reţeta excepţională de cârnaţi pe care o deţinea, însă într-o seară a rămas fără maţe. Clienţii săi doreau în continuare cârnţi şi, neavând de ales, a „inventat” micii.

miciAcesta a luat o bucată din carnea pentru cârnaţi şi a pus-o pe grătar, direct. Primul client care a gustat noul proparat a rămas impresionat de gustul său, conform istoricului Dan Falcan. După aceea, pe majoritatea grătarelor din cârciumile şi localurile Capitalei se regăseau mici, iar oamenii păreau fascinaţi de gustul noului produs. Oamenii erau fascinaţi de gustul noului produs.

Înainte de al Doilea Război Mondial, la aproape orice colţ de stradă există o bodegă în care se serveau mici.

Micii nu sunt o specialitate exclusiv românească, regăsindu-se și în meniul grecilor, sârbilor, croaților, turcilor și al bulgarilor.

*Reteţa originală a micilor

Înainte, nu se făceau mici din carne de porc sau vită, cum se fac acum. Era folosit doar mânzatul, iar prepararea lor dura câteva zile. Apoi se prăjeau. Compoziţia consta în muşchi de mânzat, gât de mânzat şi pulpă de oaie . Acestea se mărunţeau, apoi se adăugau condimentele – sare, piper şi cimbru, plus zeamă de oase pentru omogenizare, dar şi bicarbonat de sodiu şi sifon.

Compoziţia se amesteca şi se punea la rece. După aceea, timp de 3-4 zile se punea sifon şi zeamă de oase şi se amesteca, se punea şi ulei, iar compoziţia se acoperea cât timp stăteau la frig. Abia după cele 3-4 zile se prăjeau pe grătar.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Luna NOIEMBRIE: Tradiții și obiceiuri în BRUMAR. Fetele nemăritate îşi pot afla ursitul stând noaptea în faţa unei oglinzi

Ioana Oprean

Publicat

în

Luna NOIEMBRIE: Tradiții și obiceiuri în BRUMAR. Fetele nemăritate îşi pot afla ursitul stând noaptea în faţa unei oglinzi Luna noiembrie sau luna lui Brumar este plină de sărbători cărora le sunt specifice o serie de tradiţii, obiceiuri şi superstiţii. În special la sate, acestea sunt respectate cu sfinţenie până în zilele noastre. Din moşi […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

1 noiembrie 1599: 425 de ani de la intrarea triumfală a lui Mihai Viteazul, în Cetatea Alba Iulia

Ioana Oprean

Publicat

în

1 noiembrie 1599: 425 de ani de la intrarea triumfală a lui Mihai Viteazul, în Cetatea Alba Iulia Deși au trecut mai bine de patru secole de când Alba Iulia a fost pentru prima dată capitala țărilor române unite sub sceptrul lui Mihai Viteazul, înainte de îndeplinirea idealului românesc, de unire a teritoriilor de la […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Mesaje de Halloween în limba engleză 2025. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”

Ioana Oprean

Publicat

în

“Trick or treat!”  • Mesaje, sms-uri și urări „înfricoșătoare” de Halloween 2025 în limba engleză • mesaje de groază de Halloween. Sărbătoare de origine celtică, Halloween-ul este celebrat în foarte multe țări de pe glob. Celții considerau că toate legile spațiului și timpului sunt suspendate în această zi, permițându-le spiritelor să interacționeze cu cei vii. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea