Rămâi conectat

Ştirea zilei

Daniel Copil – polițistul din Aiud prins în flagrant în timp ce primea mită, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat, marți, sentința definitivă Daniel Copil – polițistul din Aiud prins în flagrant în timp ce primea mită. Acesta a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare condiționată pe 5 ani.

hotarare judecatorReamintim că la data de 27 septembrie 2013, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba împreună cu ofiţerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba au procedat la organizarea prinderii în flagrant a agentului şef principal Daniel Copil care a primit suma de 250 lei de la un investigator sub acoperire, autorizat în cauză, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu-l sancţiona contravenţional şi a nu dispune suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Cauza a fost înregistrată la Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba ca urmare a sesizării din oficiu cu privire la faptul că, la data de 30 ianuarie 2013, agentul de poliţie a mai solicitat şi primit suma de 150 lei de la un lucrător din cadrul D.G.A. cu ocazia efectuării unui test de integritate profesională, în acelaşi scop, respectiv pentru a nu dispune măsurile legale ca urmare a constatării abaterilor contravenţionale săvârşite.

Cu ocazia constatării infracţiunii flagrante şi a cercetărilor efectuate ulterior, a fost găsită suma primită de agentul de poliţie şi au fost ridicate mai multe procese verbale întocmite de agentul Daniel Copil în perioada 2010-2013 care aveau menţiunea anulat sau care nu au fost predate persoanelor contraveniente, existând toate cele trei exemplare.

La data de 26 ianuarie 2015, Tribunalul Alba a dispus condamnarea inculpatului, în primă instanţă, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită iar sentința a fost atacată cu recurs, la Curtea de Apel Alba Iulia. Daniel Copil a fost cercetat și pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, fiindu-i aplicată o sancţiune administrativă în cuantum de 1.000 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea