Rămâi conectat

Politică Administrație

Daniel Breaz, senator PSD: România trebuie să fie reprezentată cu demnitate în Europa

Andreea Ștefan

Publicat

în

Pe 26 mai, românii se vor prezenta la urne pentru a-și desemna reprezentanții în Parlamentul European. Acest exercițiu electoral pare să fie, prin prisma campaniei electorale, făcute în special de către Opoziție, o chestiune care nu se deosebește prea mult de scrutinurile precedente. În realitate, însă, miza acestor alegeri este uriașă pentru România și pentru cetățenii ei. De-a lungul timpului, o serie de politicieni mai mult sau mai puțini cunoscuți opiniei publice au creat adevărate strategii și rețele de denigrare a României, vulnerabilizând, astfel, poziția și percepția noastră ca membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

Diferența între opiniile politice divergente și apărarea interesului național ar trebui să fie evidentă și de nemenționat într-un climat politic matur și responsabil. Din punctul meu de vedere, este esențial să avem memoria unui trecut care ne-a expus la o poziție deloc favorabilă în Europa. Este esențial să nu uităm zeci de ședințe ale Parlamentului European în care ne uitam la colegii români și ne întrebam dacă suntem reprezentanții aceleiași țări sau nu.

După foarte mulți ani, politica guvernamentală a redat multora dintre români încrederea că un număr semnificativ de oameni pot spera la un statut demn în propria țară. Medici, profesori, scriitori, liber profesioniști, pensionari au început cu adevărat să simtă că pregătirea și eforturile lor sunt respectate. PSD a văzut, în toți acești ani, oameni și nu categorii sociale abstracte, a luptat pentru echitate socială, un concept zdrobit în realitate de către guvernarea de dreapta.

Sub guvernarea PSD, România a exercitat și încă exercită președenția Consiliului Uniunii Europene militând pentru coeziune ca valoare europeană capabilă să reducă decalajele economice dintre diversele regiuni ale Europei. La jumătatea mandatului, România închisese deja 80 de dosare la nivelul Consiliului Uniunii Europene, aspect care arată, dincolo de orice dubiu, priceperea și interesul nostru față de problematicile pe care le ridică acum statele membre ale U.E. Opinia publică europeană a văzut în România un actor continental serios și dedicat planurilor pe termen mediu și lung ale Uniunii Europene. Aceste din urmă aspecte vorbesc despre competența oamenilor pe care i-am promovat de-a lungul timpului mai tare decât oricare mesaj politic transmis de către galeria cu pretenții de opoziție.

Ne vedem la urne pe data de 26 mai, cu convingerea că România poate fi tratată ca un partener egal în cadrul Uniunii Europene, că avem valori și resurse care trebuie apărate cu demnitate și mai ales cu recunoștință față de toți cetățenii români, oriunde s-ar afla aceștia în acest moment.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Noua lege a Arhivelor Naționale adoptată tacit: Casa Națională de Pensii Publice scoasă din ecuație. Ce impact are asupra pensionarilor

Bera Larisa

Publicat

în

Noua lege a Arhivelor Naționale adoptată tacit: Casa Națională de Pensii Publice scoasă din ecuație. Ce impact are asupra pensionarilor Recent, Parlamentul României a adoptat tacit modificări importante la Legea Arhivelor Naționale, care schimbă modul de stabilire a tarifelor pentru serviciile arhivistice. Astfel, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), care anterior avea responsabilitatea de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea