Rămâi conectat

Curier Județean

,,Dacii Singidavei” vor promova obiectivele istorice și turistice ale Cugirului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consiliul Local al orașului Cugir a aprobat înființarea unui grup de reenactment local intitulat ”Dacii Singidavei” în cadrul Centrului Cultural al Oraşului Cugir, format din 20-50 de reenactori, sub conducerea membrului fondator al asociației, Bogdan Suciu.

Demersul este motivat de promovarea obiectivelor istorice din orașul Cugir care să susțină și dezvolte turismul cultural, precum Dealul Cetate (monument istoric inclus în LMI la nr. 55, cod AB-I-s-B-00030 – Situl arheologic de la Cugir – clasificare: I, B, sec. III a. Chr. – I p. Chr., Latene, cultura geto-dacica, cu doua subpuncte – la nr. 56, cod AB-I-m-B-00030.01 – Așezare fortificată cu val de pământ – la nr. 57,  cod AB-I-m-B-00030.02 – Necropola tumulară) este un monument valoros care trebuie pus în valoare.

,,În acest sens, un prim pas considerăm a fi înființarea unui grup de reenactment care să păstreze și să promoveze istoria locală străveche a Cugirului. Ca atare, am propus înființarea unui asemenea grup numit Dacii Singidavei, grup format din 20 de membri, care să reprezinte și să promoveze cetatea dacică de la Cugir în cadrul manifestărilor culturale”, ne-a declarat primarul Adrian Teban, inițiatorul proiectului de hotărâre.

Cetatea de la Cugir este presupusă a fi cetatea Singidava, menționată de către Ptolemeu ca fiind parte din lanțul fortificațiilor dacice din Munții Orăștiei.

Grupul de reenactement își va desfășura activitatea în subordinea Centrului Cultural Cugir și va avea ca obiectiv punerea în valoare, păstrarea și promovarea culturii și civilizației dacice care a dăinuit pe aceste meleaguri.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Activități de informare și prevenție desfășurate de jandarmi și ANITP, în Piața Cetății din Alba Iulia: Siguranța publică, prevenirea traficului de persoane și respectul pentru lege, priorități pentru forțele de ordine

Bera Larisa

Publicat

în

Activități de informare și prevenție desfășurate de jandarmi și ANITP, în Piața Cetății din Alba Iulia: Siguranța publică, prevenirea traficului de persoane și respectul pentru lege, priorități pentru forțele de ordine În contextul mini-vacanței prilejuite de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, împreună cu polițiștii și reprezentanții ANITP, am desfășurat ieri, 16 august, activități de informare și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea