Rămâi conectat

Curier Județean

Curs pentru formarea terapeuților ABA, în Alba Iulia: Singura terapie demonstrată științific care ajută copiii cu autism să aibă șansa la o viață fericită

Publicat

în

Curs pentru formarea terapeuților ABA, în Alba Iulia: Singura terapie demonstrată științific care ajută copiii cu autism să aibă șansa la o viață fericită

În calitate de psihologi clinicieni și analiști comportamentali acreditați internațional (BCBA), precum și din pasiune pentru acest domeniu relativ nou din țara noastră, ne angajăm să desfășurăm terapia ABA în mod corect, sistematic și eficient, cu atenție și dăruire. Mai mult, dorim să venim în sprijinul comunității prin împărtășirea din experiența și cunoștiințele noastre, organizând astfel un curs de RBT (Registered Behavior Tehnician) în Alba Iulia.

Cine suntem?

Bianca Ioana Pop și Iulia Eliza Părăuan, ambele absolvente a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, precum și a masterului de Tehnici Psihologice de Control al Comportamentului și Dezvoltarea Potențialului Uman, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj Napoca.
După finalizarea studiilor masterale, am urmat o specializarea din cadrul Universității Florida Institute of Technology, obținând în anul 2021 acreditarea internațională de analist comportamental (BCBA – Board Certified Behavior Analyst).

Elit - Gustul Desăvârșit

Ca și analist comportamental, ne desfășuram activitatea în cadrul Asociației JoyStory, asociație care a fost înființată în Februarie 2018 cu scopul de a veni în sprijinul comunității din care facem parte. Aici oferim servicii de terapie comportamentală aplicată (ABA), psihoterapie și consiliere psihologică cognitiv-comportamentală, pentru copii cu tulburări din spectrul autist, retard cognitiv sau alte tuburări de dezvoltare comportamentală.

Ce este terapia ABA?

Terapia ABA este singura terapie demonstrată științific care ajută copiii cu autism să aibă șansa la o viață fericită, îmbunătățind comunicarea, abilitățile sociale și cele de învățare folosind întărirea pozitivă. Atfel, terapia ABA este o metodă științifică de a observa comportamentul, de a învăța noi abilități sociale sau de a descrește orice problemă comportamentală. Această terapie este analizată în sute de studii și demonstrată ca fiind singura terapie care ajută copiii cu autism în ceea ce îmbunătățirea ariilor de comunicare, relații sociale, abilitățile de joacă sau auto-servire.
Un alt aspect important de menționat este faptul că printr-o intervenție timpurie se poate ajunge la rezultate semnificativ mai bune, putând vorbi de recuperare. Studii recente ne indică un mare avantaj pe care intervenția timpurie îl are în ceea ce privesc abilitățile sociale, de comunicare și cele cognitive.

Este în regula dacă un copil nu se potrivește într-un tipar, nu ne dorim tipare! Ceea ce ne dorim este o practică focusată pe a ajuta copiii să obțină abilitățile de care au nevoie pentru a funcționa cu succes și pentru a deveni independenți, precum și o echipă care își va da tot interesul pentru a face familia să se simtă auzită și pentru a o sprijini în întreg procesul terapeutic.

Așadar, misiunea noastră este de a permite atât copiilor cu autism, cât și famililor lor să atingă potențialul maxim prin terapia personalizată ABA.
De asemenea, focusul nostru este asupra calității serviciilor pe care le oferim, astfel terapia ABA este gândită și personalizată pentru fiecare copil de către BCBA și implementată de RBT.

BCBA (Board Certified Behavior Analyst) are îndatorirea de a realiza planul personalizat de intervenție, iar RBT – ul este persoana care îl implementează prin tehnici specifice și colectează date conform nevoilor fiecărui client, fiind în permanență coordonat de către analistul comportamental.

Ne dorim să extindem aria comunității pe care o sprijinim prin oferirea unei noi oportunități, respectiv parcurgerea cursului de acreditare RBT (Registered Behavior Tehnician). Structura cursului este împărțită în două module, împreună însumând un total de 40 de ore de training în domeniul analizei comportamentale

Primul modul se va defășura în perioada 6,7,8 Mai 2022, respectiv al doilea în perioada 3,4,5 Iunie 2022, ambele la Alba Iulia.

Acesta satisface o nevoie și totodată reprezintă o obligație a tuturor celor care lucrează cu copii cu tulburări din spectru autist sau alte tulburări pervazive de dezvoltare și doresc să implementeze într-un mod corect și eficient terapia comportamentală aplicată (ABA).

Cu atât este mai mare nevoia de persoane formate ca și RBT care să ofere la rândul lor servicii de calitate întrucât autismul este o afecțiune considerată drept una dintre cele mai frecvente tulburări ale copilăriei. Statisticile recente ne arată faptul că peste 40.000 de persoane cu autism trăiesc în România și 7 milioane în Europa, înregistrându-se o creștere continuă a numărului acestora.

”If a child cannot learn the way we teach, we must teach in a way the child can learn” – O.I.Lovaas


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Construire rețea de iluminat public în zona străzii Ana Ipătescu din Alba Iulia: Investiție de peste 220.000 de lei

Publicat

în

Construire rețea de iluminat public în zona străzii Ana Ipătescu din Alba Iulia: Investiție de peste 220.000 de lei

În ședința din data de 30 mai 2022, consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire rețea de iluminat public în Municipiul Alba Iulia în zona străzii Ana Ipătescu”.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 220.228,32 lei, fără TVA.

Propunerea are ca obiect realizarea iluminatului public la standarde europene de infrastructura publica urbana in zona străzii Ana Ipatescu, pe străzile: Ana Ipatescu, Elena Cuza, Cezar Boliac, Nicolae Golescu, Gheorghe Magheru, Alexandru Zane si Costache Romanescu din Municipiul Alba Iulia, județul Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Instalațiile nou proiectate se vor amplasa în intravilanul Municipiului Alba Iulia, pe teren neproductiv aparținând domeniului public al Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Traseele instalațiilor electrice proiectate, precum și amplasamentele construcțiilor existente se vor prezenta la faza de PT pe planurile de situație.

Pentru a asigura un iluminat corespunzător pe străzile Ana Ipatescu, Elena Cuza, Cezar Boliac, Nicolae Golescu, Gheorghe Magheru, Alexandru Zane si Costache Romanescu, din Municipiul Alba Iulia, se vor monta unilateral 94 stâlpi metalici zincati de 8m inaltime (St.l-5-St.94) in fundație turnata cu dimensiuni 0.80 x 0.80 x l.Om (lxlxh). Acești stâlpi se vor monta la distanta de cca. 34 m intre ei si la 0.3m de marginea carosabilului.

Pe stâlpii St.l+ St.94, se vor monta aparate de iluminat cu surse LED 8600-11900 lm, cate un aparat pe fiecare stâlp. Aparatele de iluminat se vor monta prin intermediul sistemului de fixare (consola 1.0×0.5×5°), in vârf de stâlp. Aparatele de iluminat vor fi echipate cu modul de telegestiune.

Alimentarea aparatelor de iluminat se va face din rețeaua subterana proiectata prin intermediul unui cablu de tip CYY-F 3×1.5 mm2 racordat la clemele de legătură aflate in cutia de alimentare a stâlpului. Cutia de alimentare a stâlpului este prevăzută cu o siguranța de 6A pentru protecția corpului de iluminat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Grădinița „Voinicel” din Cugir va beneficia de modernizări și lucrări de eficientizare energetică: A fost semnat contractul în valoare de peste 1.8 milioane lei

Publicat

în

Grădinița „Voinicel” din Cugir va beneficia de modernizări și lucrări de eficientizare energetică: A fost semnat contractul în valoare de peste 1.8 milioane lei

Marți, 24 mai, la sediul Primăriei Cugir, edilul Adrian Teban a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Gradiniței “Voinicel” din cadrul Școlii Gimnaziale Singidava.

Investiția, în valoare de aproximativ 1.875.000 lei, va fi executată de S.C.Primex Invest S.R.L, societate care va avea la dispozitie 12 luni pentru a finaliza lucrările prevăzute.

Finanțarea provine din fonduri europene accesate de către administrația locală în baza proiectului „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preșcolar la Școala Gimnazială SINGIDAVA”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Este a doua oară când proiectul parcurge întregul proces de achiziție, după ce precedentul contract de execuție, semnat în urmă cu aproximativ 9 luni, a fost reziliat ca urmare a decesului administratorului societății S.C. Vatcons Team S.R.L.

Grădinița „Voinicel” va beneficia de modernizări interioare/exterioare și de lucrări de eficientizare energetică:

 • Refacerea învelitorii și termoizolației existente;
  Inlocuirea hidroizolației învechite de la subsol;
  Înlocuirea tuturor instalațiilor utilitare;
  Modernizarea grupurilor sanitare;
  Înlocuirea pardoselilor din sălile de grupă;
  Rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii;
  Instalație de protecție împotriva șocurilor electrice, instalație de paratraznet;
  Instalații antiefracție, de voce – date si de supraveghere video;
  Instalații de detectare, semnalizare și avertizare la incendiu
  sistem de ventilare a sălilor de grupă;
  Sisteme de iluminat echipate cu surse LED de înaltă performanță energetică;
  Panouri solare pentru producerea de apă caldă menajeră.

“Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava Cugir” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”,


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia: Au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front

Publicat

în

FOTO| Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia: Au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front

Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, au fost marți, 24 mai, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia. Aceștia au aflat informații despre colegiul în care elevii militari își încep pregătirea pentru o carieră în Armata României și au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front.

„Am primit astăzi vizita elevilor de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, dorinici să ne cunoască. Ne-a bucurat prezența lor în mijlocul nostru, interacțiunea cu elevii școlilor gimnaziale lipsindu-ne în ultima perioadă.

Micuții au aflat informații despre colegiul în care elevii militari își încep pregătirea pentru o carieră în Armata României, despre cum pot să devină și ei la rândul lor elevi într-un colegiu militar, despre programul, instrucția, performanțele școlare sau activităţile extracurriculare desfăşurate în Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Micuții oaspeții au putut asista și la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front, prezentat de elevii din clasa a XI-a A, conduşi de locotenent Alexandru Simion. La finalul exercițiului, elevii au fost răsplătiţi cu aplauze”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare