Cum va fi VREMEA până în 9 iulie 2023, în Transilvania și la munte. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în 9 iulie 2023, în Transilvania și la munte. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni
Meteorologii au emis o prognoză meteo pentru următoarele două săptămâni, mai exact pentru perioada 26 iunie – 9 iulie.
Estimările meteo pentru următoarele două săptămâni indică variații de temperatură și posibile precipitații în diferite regiuni ale României.
Meteorologii ANM prognozează o scădere ușoară a temperaturilor în prima săptămână, urmată de o încălzire în a doua săptămână.
Banat
Vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa ușor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta; astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional în jurul a 29 de grade, care vor coborî până spre 21…24 de grade și medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 11 și 15 grade.
Din 30 iunie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variații semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 27…30 de grade, iar cea a minimelor de 13…16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 – 28 iunie, precum și în 2 – 3 iulie.
Crişana
La jumătatea primei săptămâni de prognoză se va resimți un proces de răcire a vremii, care va determina un regim termic ce se va situa sub cel caracteristic finalului lunii iunie, dar în rest va fi apropiat de acesta. În a doua săptămână, valorile termice nu vor avea variații importante. Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28…29 de grade până spre 20 de grade în 28 iunie, apoi va crește treptat spre 28…30 de grade.
La nivel regional media temperaturilor minime va alterna în prima săptămână de la o noapte la alta și se va situa între 11 și 15 grade, apoi va crește spre valori de 14…16 grade. Intervalele cele mai probabile pentru apariția averselor vor fi 27 – 28 iunie și 2 – 3 iulie.
Transilvania
Regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic finalului de iunie, excepție făcând jumătatea primei săptămâni când se va răci și acesta se va situa sub cel normal. Vremea se va încălzi din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variații semnificative ale valorilor termice. Media temperaturilor maxime la nivel regional va scădea de la valori de 26…28 de grade până spre 20…21 de grade în 28 – 29 iunie, apoi va crește treptat până la 27…29 de grade.
În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților media temperaturilor maxime va oscila între 11 și 13 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 13…15 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum și în intervalul 2 – 4 iulie.
Maramureş
Vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa ușor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta; astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional în jurul a 27 de grade, care vor coborî până spre 20…22 de grade și medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 11 și 15 grade.
Din 30 iunie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variații semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 26…28 de grade, iar cea a minimelor de 13…15 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 – 29 iunie, precum și în 2 – 3 iulie.
Moldova
Regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepție făcând zilele de 28 – 29 iunie când se va răci și acesta se va situa sub cel normal. Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilații importante ale valorilor de temperatură. La nivel regional media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28…30 de grade până spre 22 de grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va crește treptat până la 28…30 de grade.
În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților media temperaturilor maxime va oscila între 13 și 15 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 15…17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum și în intervalul 2 – 3 iulie.
Dobrogea
Vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa ușor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta; astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional de 28…29 de grade, care vor fi în scădere până spre 25…26 de grade și medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 15 și 18 grade.
Din 01 iulie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variații semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 28…30 de grade, iar cea a minimelor de 18…20 de grade. Intervalele cele mai probabile pentru averse vor fi 28 – 29 iunie și 2 – 3 iulie.
Muntenia
La jumătatea primei săptămâni de prognoză se va resimți un proces de răcire a vremii, care va determina un regim termic ce se va situa sub cel caracteristic finalului lunii iunie, dar în rest va fi apropiat de acesta. În a doua săptămână valorile termice nu vor avea variații importante. Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 29…31 de grade până spre 26 de grade în 29 iunie, apoi va crește treptat spre 30…32 de grade.
La nivel regional, media temperaturilor minime va alterna în prima săptămână de la o noapte la alta și se va situa între 13 și 16 grade, apoi va crește spre valori de 17…18 grade. Intervalele cele mai probabile pentru apariția averselor vor fi 28 – 29 iunie și 2 – 3 iulie.
Oltenia
Regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic sfârșitului de iunie, excepție făcând jumătatea primei săptămâni când se va răci și acesta se va situa sub cel normal. Vremea se va încălzi din 01 iulie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variații importante ale valorilor termice. Media temperaturilor maxime la nivel regional va scădea de la valori de 28…30 de grade până spre 25 de grade în 29 iunie, apoi va crește treptat până la 29…31 de grade.
În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților media temperaturilor maxime va oscila între 12 și 16 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 15…17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum și în intervalul 2 – 4 iulie.
La munte
Regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepție făcând zilele de 28 – 29 iunie când se va răci și acesta se va situa sub cel normal. Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilații semnificative ale valorilor de temperatură. În zona montană, media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 17…18 grade până spre 12 grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va crește treptat până la 18…19 grade.
În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților, media temperaturilor maxime va oscila între 6 și 9 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 10…12 grade. Vor fi averse în fiecare zi, mai frecvente și mai intense în intervalele 27 – 29 iunie și 2 – 4 iulie.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun