Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 7 iulie 2019, în Transilvania, la munte și la mare. ANM a publicat prognoza meteo pentru intervalul următor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Meteorologii ANM prognozează pentru intervalul următor vreme caldă şi deosebit de instabilă. Pentru litoral, meteorologii anunţă temepraturi plăcute pentru această perioadă, dar şi furtuni periculoase. Cei care aleg să plece în vacanţă la munte trebuie să ştie că în perioada 24 iunie – 7 iulie vor fi intervale cu manifestări specifice instabilităţii atmosferice aproape în fiecare zi.

Furtuni în Transilvania

Media temperaturilor maxime va fi în creştere de la 28 de grade în prima zi, până la 32…33 de grade în data de 27 iunie, apoi, în următoarele trei zile va scădea cu aproximativ 8 grade. În cea de a doua săptămână de prognoză maximele termice nu vor mai avea variaţii semnificative şi se vor situa între 28 şi 30 de grade.

Media minimelor termice va atinge un maxim de 17 grade, în dimineaţa zilei de 28 iunie şi un minim în dimineţile de 30 iunie şi 1 iulie, când se va situa în jurul valorii de 10 grade. Vor mai fi manifestări sprecifice instabilităţii atmosferice, îndeosebi în primele zile de prognoză şi după data de 1 iulie.

Scad temperaturile pe litoral

Până în data de 27 iunie, media temperaturilor maxime va fi de 30…31 de grade. Va urma o scădere termică, care va face ca până în ultima zi a lunii iunie, media maximelor termice să coboare spre 25…26 de grade. Ulterior temperatura aerului va creşte din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori de 29…30 de grade.

Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară, cea mai ridicată medie va fi de 21 de grade la începutul intervalului, iar cea mai mică de 15…16 grade, în ultima dimineaţă a lunii iunie şi în prima din luna iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai mare la începutul intervalului.

Minime între 10 şi 14 grade la munte

Valorile termice maxime vor avea valori medii în creştere spre 22 de grade până în data de 27 iunie, vor scădea spre 16 grade în ultima zi a lunii iunie, apoi vor fi din nou în creştere. Temperaturile minime vor avea o scădere în jurul datei de 30 iunie, spre o medie de 7 grade, iar în rest media se va situa între 10 şi 14 grade. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilităţii atmosferice aproape în fiecare zi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vouchere pentru alimente 2024: Câte tranșe vor fi virate până la sfârșitul anului pe cardurile sociale

Bera Larisa

Publicat

în

Vouchere pentru alimente 2024: Câte tranșe vor fi virate până la sfârșitul anului pe cardurile sociale Voucherele de alimente în valoare de 250 de lei, sunt acordate o dată la două luni, unui număr estimat de 2,4 milioane de beneficiari. Aceste vouchere sunt menite să sprijine persoanele vulnerabile, asigurându-le accesul la produsele alimentare de bază. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea