Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi vremea până în 26 august 2024: Un nou val de căldură în România, cu temperaturi de peste 35 de grade şi disconfort termic. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea până în 26 august 2024: Un nou val de căldură în România, cu temperaturi de peste 35 de grade şi disconfort termic. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Meteorologii ANM au emis vineri, 26 iulie, prognoza meteo pentru intervalul 29 iulie – 26 august 2024. Potrivit specialiștilor, la începutul săptămânii viitoare, vremea va fi canicularã în sud, sud-est și în sud-vest, unde și disconfortul termic va fi accentuat. În celelalte regiuni, cu precãdere în nord-nord-est, valorile termice se vor pondera.

Meteorologii au emis vineri, 26 iulie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

„La începutul săptămânii viitoare, vremea va fi canicularã în sud, sud-est și în sud-vest, unde și disconfortul termic va fi accentuat. În celelalte regiuni, cu precãdere în nord-nord-est, valorile termice se vor pondera. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 36 de grade, mai ridicate, pânã în jurul a 38 de grade, în Oltenia şi sud-vestul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali şi uşor mai ridicate pe litoral.

Citește și: Cum va fi vremea până în 19 august 2024: Furtuni puternice, dar și un nou val de caniculă. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice în zonele montane şi submontane, iar spre searã şi noaptea în regiunile sudice şi sud-estice. Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat cantitãţile de apã vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea intensificãri la munte, în vest, centru şi est, dar se va intensifica pentru scurt timp şi în sud-sud-est în timpul ploilor”, spun specialiștii de la ANM.

Vremea 29 iulie – 5 august 2024

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-vestice, dar și ușor mai coborâte în extremitatea de nord-est a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Prognoza meteo 5 – 12 august 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și sud-vestice.

Regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Vremea 12 – 19 august 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 19 – 26 august 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă în regiunile estice și sud-estice, iar în rest va avea o tendință ușor deficitară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Focar de pesta micilor rumegătoare depistat la o fermă comercială din România. DSVSA Alba: Ce măsuri trebuia să ia fermierii și operatorii economici din Alba pentru a preveni răspândirea bolii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Focar de pesta micilor rumegătoare depistat la o fermă comercială din România. DSVSA Alba: Ce măsuri trebuia să ia fermierii și operatorii economici din Alba pentru a preveni răspândirea bolii Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) a confirmat, recent, prezența virusului pestei micilor rumegătoare (PMR) în probele prelevate de la oile dintr-o fermă comercială, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea