Cum va fi VREMEA până în 18 noiembrie, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni
Prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 05 noiembrie-18 noiembrie 2018 arată că vremea se va răci în majoritatea regiunilor în următoarele zile, iar temperaturile se vor situa între 1 şi 22 de grade Celsius. Ploile vor fi din ce în ce mai prezente după 11 noiembrie.
În Transilvania, temperatura aerului – la valorile diurne – va fi în scădere, până în data de 8 noiembrie, relativ staţionară şi în uşoară creştere până în 13 noiembrie, apoi din nou în scădere, însă mai accentuată decât precedenta.
În medie, maximele se vor încadra între 14 şi 21 de grade în prima săptămână şi între 9 şi 15 grade pe parcursul celei de-a doua. La valorile nocturne, temperatura aerului va creşte în primele 2 nopţi, dar va scădea destul de accentuat în cea de-a treia (dimineaţa zilei de 8 noiembrie). Până în data de 12 noiembrie va avea o nouă creştere, apoi va fi în scădere.
Media regională a minimelor, va consta în valori cuprinse între 1 şi 5 grade în prima săptămână şi între 0 şi 3 grade în săptămâna a doua. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată şi în creştere, în a doua parte a intervalului şi mai ales după data de 14 noiembrie.
La munte, temperatura aerului va fi, în general, în scădere, în intervalul de prognoză, însă majoritatea valorilor ce urmează să se înregistreze vor fi peste cele normale ale perioadei.
În prima săptămână, în medie, maximele se vor încadra între 8 şi 14 grade şi minimele între 1 şi 6 grade. În cea de a doua săptămână, vremea se va răcori, astfel că la finalul său media maximelor va coborî până în jurul valorii de 4 grade, iar a minimelor spre minus două grade Celsius.
Vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe, în principal, după data de 11 noiembrie, cu probabilitate mai mare de semnalare a acestora la sfârşitul perioadei de referinţă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 10 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 14 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 2 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri