Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 12 noiembrie. Prognoza meteo în Transilvania și la munte, pe două săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat, luni, prognoza meteo pentru perioada 30 octombrie -12 noiembrie 2017, în toate regiunile țării.

Meteorologii estimează, pentru următoarele două săptămâni, un regim termic în general normal pentru perioada din calendar și doar în dimineața zilei de 1 noiembrie se vor semnala, la nivel național, temperaturi sub media regională, în timp ce ploile își vor face apariția sporadic după data de 3 noiembrie și la intensități diferite în funcție de zonă.

În Transilvania, prima săptămână va debuta cu o vreme rece pentru această perioadă — media regională a valorilor maxime fiind de 5 — 7 grade, iar a celor minime de—4 până la zero grade, cea mai rece dimineață fiind pe 1 noiembrie.

În intervalul 2 — 6 noiembrie, mediile termice diurne urmează să crească spre 12 — 13 grade, iar minimele nocturne se vor situa între 2 și 4 grade. Ulterior acestei încălziri vremea se va răci treptat, astfel încât, spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni sunt posibile medii ale maximelor termice de 9 grade și minime cuprinse între zero și 2 grade, valori apropiate de mediile multianuale pentru a doua decadă a lunii noiembrie. Trecător, vor fi ploi slabe și local lapoviță, pe 30 octombrie.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în 3 noiembrie și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

La munte, în intervalul 30 octombrie — 2 noiembrie, vremea va fi rece. Media temperaturilor minime va scădea spre—9 grade, iar maximele termice se vor menține  preponderent negative, cu o medie cuprinsă între—4 și—1 grad.

Ulterior, încălzirea vremii va aduce regimul termic în jurul celui normal, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 4 — 6 grade și minime termice ce se vor încadra, în medie, între—2 și 1 grad.

În primele două zile, local și temporar, va ninge în cea mai mare parte a zonei. Ulterior probabilitatea pentru precipitații mixte va fi mai ridicată în jurul datei de 3 noiembrie și după data de 6 noiembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Salariul minim brut se majorează începând de astăzi, 1 iulie 2024. Câți bani primesc angajații în mână

Bera Larisa

Publicat

în

Salariul minim brut se majorează începând de astăzi, 1 iulie 2024. Câți bani primesc angajații în mână Începând de astăzi, 1 iulie 2024, angajații din România vor beneficia de o majorare a salariului minim pe economie, conform noilor măsuri adoptate de guvern la începutul lunii iunie. Noul salar minim brut este de 3.700 de lei. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea