Cum va fi vremea până în 10 august 2020. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 13 iulie – 10 august 2020. La început, temperaturile vor fi ușor mai scăzute decât cele obișnuite. Apoi, spre finalul perioadei, în special în regiunile sudice, temperaturile se vor situa ușor peste cele specifice.
Săptămâna 13.07.2020 – 20.07.2020
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nordică a țării.
Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.
Săptămâna 20.07.2020 – 27.07.2020
Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice, dar și ușor mai ridicate în sud-est, iar în rest temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.
Săptămâna 27.07.2020 – 03.08.2020
Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în extremitatea de nord a țării, dar și ușor mai ridicate în sud și sudest.
Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile din sud-vestul țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 03.08.2020 – 10.08.2020
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.
ANM precizează că estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
INS: Cu 4% mai mulți nou-născuți, înregistrați în luna mai 2025, față de luna aprilie a aceluiași an. Decesele înregistrate au scăzut cu 3,8%. Sporul se menține negativ
INS: Cu 4% mai mulți nou-născuți, înregistrați în luna mai 2025, față de luna aprilie a aceluiași an. Decesele înregistrate au scăzut cu 3,8%. Sporul se menține negativ Sporul natural se menține negativ, cu toate că în luna mai 2025, s-au înregistrat certificatele de naştere pentru 10.881 copii, cu 419 (+4%) mai mulți nou născuți […]
Guvernul vrea să „vâneze” datornicii cu drone: O metodă des folosită în alte state pentru a depista construcțiile ilegale
Guvernul vrea să „vâneze” datornicii cu drone: O metodă des folosită în alte state pentru a depista construcțiile ilegale Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunţat vineri, 18 iulie 2025, un pachet de măsuri pentru creșterea capacității financiare a primăriilor, printre care se numără și utilizarea dronelor pentru identificarea construcțiilor ilegale, precum și noi mecanisme de […]
Tarifele RCA, majorate cu până la 50%, după eliminarea plafonării. Cât costă polițele de asigurare în iulie 2025
Tarifele RCA, majorate cu până la 50%, după eliminarea plafonării. Cât costă polițele de asigurare în iulie 2025 Modificările tarifelor RCA au putut fi deja sesizate odată cu eliminarea plafonării RCA. În acest sens, conducătorii auto care sunt pe cale să își reînnoiască polița de asigurare obligatorie a vehiculului vor plăti mai mult cu până […]