Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi vremea în SEPTEMBRIE 2020. Prognoza meteo pentru prima lună a toamnei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza pentru luna septembrie 2020. În principal, valorile termice se încadrează în cele normale pentru prima jumătate a lunii.

Prognoză meteo săptămâna 17.08 – 24.08 și 24.08 – 31.08

Pentru săptămâna 17.08 – 24.08, valorile termice vor fi ușor mai ridicate față de cele specifice acestui interval, în special în regiunile nord-estice și local în cele sudice. În restul țării temperaturile vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și cele nord-vestice. În marea parte a țării cantitățile de precipitații vor fi în general reduse.

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate față de cele normale în săptămâna 24.08 – 31.08. Acest lucru se va resimți mai ales în regiunile extracarpatice, iar în restul țării temperaturile medii sunt apropiate de normala acestei perioade. Cantitățile de precipitații își fac apariția în special în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. În restul țării regimul pluviometric este normal.

Prognoza meteo săptămâna 31.08 – 07.09 și 07.09 – 14.09

Pentru 31.08 – 07.09, temperaturile medii ale aerului pot fi ușor mai ridicate față de cele specifice acestei perioade în regiunile estice și sud-estice. În rest valorile termice se vor încadra în jurul celor normale pentru perioada acestei săptămâni. Regimul pluviometric pentru această săptămână este apropiat de cel normal în toate săptămânile.

În intervalul 07.09 – 14.09, vom avea valori termice situate ușor peste cele normale, în special în regiunile estice și sud-estice. În rest acestea se apropie de cele normale, anunță meteorologii. De astfel, cantitățile de precipitații se apropie de cele normale, cu șanse mai mari de ploi în regiunile intracarpatice.

Totodată, ANM a precizat că estimările meteorologice pentru aceste patru săptămâni sunt realizate de ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. De asemenea, meteorologii mai spun că fenomenele extreme cu o durată scurtă nu pot fi prognozate cu ajutorul acesteia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea