Rămâi conectat

Curier Județean

Cum va fi VREMEA în minivacanța de 1 Mai, în Transilvania și la munte. Prognoza meteo în perioada 20 aprilie – 3 mai

Ziarul Unirea

Publicat

în

vreme primavaraAdministraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 20 aprilie – 3 mai, pentru toate regiunile din ţară. În Transilvania, vremea se va mai încălzi până în jurul datei de 26 aprilie, după care intervine probabilitatea de ploi slabe și moderate cantitativ, în intervalul 27 – 29 aprilie. În minivacanța de 1 mai, temperaturile se vor încadra în regimul normal.

La munte, după data de 23 aprilie regimul termic se va normaliza treptat,  iar între 24 aprilie şi 3 mai vor predomina ploile, posibil zilnic, dar cu o probabilitate mai mare de apariţie pe 26, 27 şi 30 aprilie.

Vremea în Transilvania
Până la jumătatea primei săptămâni, regimul termic va fi cu mult sub cel normal. Astfel, media regională a maximelor termice se va situa între 9 şi 12 grade, iar în cursul nopţilor valorile termice vor coborî, în medie, cu 1…2 grade sub pragul de îngheţ şi vor determina formarea brumei. Urmează un proces de încălzire ce va dura până în jurul datei de 26 aprilie, când media temperaturilor maxime va atinge 20 de grade, iar cea a minimelor, 6…7 grade. Ulterior vor fi uşoare oscilaţii în apropiere de aceste valori medii diurne şi nocturne, astfel încât a doua săptămână va avea un regim termic în general normal pentru sfârşitul de aprilie şi începutul de mai.

Probabilitatea pentru ploi slabe şi moderate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 27 – 29 aprilie, dar va mai ploua pe arii restrânse pe 20 – 21 aprilie, când în estul regiunii vor fi trecător precipitaţii mixte şi din nou, posibil, spre sfârşitul ambelor săptămâni.

Vremea la munte
În primele 3…4 zile, temperatura aerului va caracteriza o vreme rece, cu 1 la 5 grade, în medie, la valorile diurne şi de la -6 la -4 grade, la mediile nocturne. După data de 23 aprilie regimul termic se va normaliza treptat astfel încât pe parcursul celei de-a doua săptămâni se vor atinge medii de 10..12 grade, ziua şi 1..3 grade, noaptea.

În intervalul 20 -22 aprilie vor fi precipitaţii în general slabe, mai ales lapoviţă şi ninsoare, iar între 24 aprilie şi 3 mai vor predomina ploile, posibil zilnic, dar cu o probabilitate mai mare de apariţie pe 26, 27 şi 30 aprilie, când izolat pot fi mai importante cantitativ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amenzi de peste 20.000 de lei pentru șoferi. Verificări ale polițiștilor din Alba prin intermediul aplicației eDAC

Bera Larisa

Publicat

în

Amenzi de peste 20.000 de lei pentru șoferi. Verificări ale polițiștilor din Alba prin intermediul aplicației eDAC În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea