Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum se poate transforma aerul condiționat într-un dușman al sănătății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aerul condiționat, care este extrem de util vara, se poate transforma într-un dușman al sănătății dacă nu este folosit corect. Din cauza lui pot apărea  otite, sinuzite, laringite și chiar pneumonii.

aer conditionatGreșelile pe care le fac cei mai mulți oameni atunci când folosesc aerul condiționat sunt: expunerea directă în calea curentului, diferența prea mare între exterior și interior, trecerea de la o temperatură de 35 de grade la o temperatură de interior de 21, 22 de grade Celsius. Încăperea în care se va porni aerul condiționat trebuie bine aerisită.

Temperatura indicată este între 20-21 de grade și trebuie să fie constantă.

Este foarte importantant ca filtrele aerului condiționat să fie curățate periodic pentru a nu favoriza dezvolatrea unor bacterii, germeni periculoși. Aceștia pot genera o serie de afecțiuni: infecții acute de căi repiratorii superioare, bronșite, sau chiar pneumonii severe.

Simptomele care ar trebui să ne trimită la medic sunt cele care țin de căile respiratorii superioare – nas, gât. E foarte important să mergi direct la ORL când ai aceste simptome.

Investigația recomandată pentru a pune un diagnostic corect este examenul fibroscopic – metoda modernă de investigație.

Sursa Digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea