Rămâi conectat

Actualitate

Cum să ieși perfect în fotografii. Trucuri pentru selfie-uri de invidiat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trucuri pentru a ieși bine în fotografii. Felul in care aratam in fotografii ne-a preocupat intotdeauna. Cu toate ca stii cat de bine arati, fotogratiile sunt o cu totul alta poveste. Orice femeie este ingrijorata de cum arata, cu ce sa se imbrace si in ce pozitie sa stea atunci cand pozeaza.

  1. Gandeste-te la lucruri frumoase

trucuri fotografiiPentru a avea o expresie buna trebuie sa te gandesti la ceva placut, cum ar fi o amintire speciala, un moment preferat sau ceva pe care iubitul  tau l-a facut pentru tine. Gandurile fericite atrag dupa sine zambete frumoase, calm si un aspect natural.

  1. Fii atenta la expresia faciala si la pozitie

Daca ai fata rotunda, este indicat sa intorci capul usor intr-o parte atunci cand faci o poza. Pentru a masca un nas proeminet, apleaca usor capul pentru ca profilul sa para mai echilibrat.

Elit - Gustul Desăvârșit
  1. Zambeste intodeauna

Probabil ca ai observat ca vedetele arata cam la fel in toate pozele. Fiecare si-a descoperit felul sau unic de a zambi si de a sta in poza asa ca, in timp, a devenit perfect normal pentru ele. Incerca si tu!

  1. Fii tu!

Nu te forta. Fii relaxata si naturala, stai dreapta si nu arata de parca ai fi legata.

  1. Cheia este lumina potrivita

Lumina trebuie sa fie la fel pe toata fata. Umbrele intuneca zona de sub ochi, parand ca ai cearcane si accentueaza nasul facandu-l sa para mai mare.

  1. Nu ai o parte in care arati bine si una in care arati rau

Nu exista o partea buna si una rea, arati bine din toate unghiurile. Trebuie doar sa fii increzatoare in fortele tale si sa transmiti acest sentiment.

  1. Ai grija la silueta cand stai jos

Stai pe marginea scaunului, cu spatele drept, incat sa fii in prim plan. Daca nu esti atenta, fotografia s-ar putea sa nu iasa asa cum ti-ai dorit.

  1. Imbraca hainele potrivite

Hainele deschise la culoare lumineaza tenul , in timp ce culorile inchise slabesc. Dungile orizontale sunt de evitat pentru ca dau impresia unei talii si a unor solduri mult mai mari decat in realitate.

  1. Pune mainile pe solduri

Este bine sa pui mainile pe solduri pentru ca accentueaza talia, parand sa para mai subtire. De asemenea, da impresia unei posturi naturale.

  1. Ridica aparatul foto

Aparatul foto trebuie pozitionat la nivelul ochilor persoanei fotografiate sau mai sus.

  1. Trebuie sa stii ce machiaj sa aplici

Aparatul foto diminueaza din machiaj, asa ca acesta trebuie sa fie putin mai accentuat.

Trucuri pentru selfie-uri de invidiat

1. #filter sau #nofilter?

Printre cele mai apreciate selfie-uri sunt cele cu hashtag-ul #nofilter, caci spun despre persoana respectiva ca este transparenta si are increderea in ea. Insa, din diverse motive de lipsa de somn, lumina proasta etc, nu toti suntem mandri de cum aratam in poza ce tocmai ne-am facut-o. Nu-i nicio problema. Telefoanele moderne isi ofera sugestii de setari optimizate pentru fotografii perfecte. 

2. Ai grija ce se vede in spatele tau

Camera frontala nu e acolo degeaba. Foloseste-o cu incredere. Analizeaza ce este in spatele tau. Chiar merita sa intre in poza un trecator plictisit si confuz? Chiar trebuie sa vada toata lumea ca nu ti-ai facut ordine prin camera? Chiar vrei sa rada toti de inca un selfie facut in toaleta? Alege cu grija locul selfie-urilor.

3. Gaseste unghiul potrivit

Cauta postura in care arati cel mai bine si abia apoi fa poza. Intinde mana la maximum si asaz-o mai sus de linia capului, astfel incat sa eviti un „nas enorm”, iar trasaturile fetei sa fie in armonie perfecta. 

4. Selfie cu un scop

Incearca sa fii relevant. Chiar daca e vorba despre tine si zici ca nu-ti pasa ce crede lumea despre selfie-ul pe care il vei share-ui, nu e chiar asa. Un selfie apreciat si lipsit de critici este un selfie care are un scop. Ai luat permisul? Ai absolvit facultatea? Ti s-a nascut copilul? Orice moment important se vede intr-un anumit fel pe fata ta. Surprinde-l si pastreaza-l intr-un selfie-amintire. 

5. Fii natural/-a!

Renunta la duck face (botic de rata) si la posturile de model luat prin surprindere. Lumea stie sa recunoasca un selfie. Si, daca vei avea atitudinea de „oops, nu stiam ca mi se face o poza” intr-o poza facuta de tine, in care ti se vede si mana intinsa, oamenii isi vor face o parere… Genul acesta de selfie-uri sunt atat de nenaturale incat sa nu te miri daca primesti unfriend.

6. Pune-te intr-o lumina buna!

Un selfie bun e pus mereu intr-o lumina buna. Asa ca ai grija sa fii in preajma ferestrelor sau a unei surse naturale de lumina atunci cand iti faci un selfie. Totodata, sursa de lumina trebuie sa fie in fata ta, putin deasupra liniei ochilor, pentru ca lumina sa-ti incadreze frumos fata. Nu folosi blitz-ul decat in cazuri de obscuritate maxima. Selfie-urile tale ar putea iesi arse, cu frunte lucioasa si ochi rosii. Desigur, ai o multime de filtre care iti pot salva totusi selfie-ul

7. Unde-s multi, puterea creste

Un selfie intre prieteni este mai bine perceput decat un selfie de unul singur. Si da, e tot selfie cat timp esti si tu acolo. Asa ca, daca vrei sa scapi de gura lumii care te critica pentru ca-ti faci prea multe selfie-uri, incearca unele noi: cu prietenii, cu pisica sau cu vanzatoarea de la chiosc. Dar sa fie relevant, da?

8. Asuma-ti selfie-ul!

Odata selfie-ul facut, asuma-ti-l cu mandrie si demnitate! Share-uieste-l pe Facebook, Instagram si alte retele de socializare pe care le folosesti. Chiar daca o imagine face cat o mie de cuvinte, ii poti adauga si o scurta descriere cat mai simpla si mai naturala. Oricat de bine ti-ar iesi selfie-ul, asuma-ti faptul ca mereu se vor gasi persoane anti-selfie, care iti vor putea comenta negativ. Nu le lasa sa-ti strice buna-dispozitie.

Sursa perfecte.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

FOTO| Rusaliile 2023, prăznuite la Catedrala Mitropolitană din Sibiu: Credincioşii au primit ramurile verzi sfințite de ierarh și soborul slujitor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rusaliile 2023, prăznuite la Catedrala Mitropolitană din Sibiu: Credincioşii au primit ramurile verzi sfințite de ierarh și soborul slujitor

Credincioși în număr mare au participat la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Mitropolitană din Sibiu la praznicul Cincizecimii. Soborul slujitor la Sfânta Liturghie a fost condus de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Citește și: Mesaje de Rusalii • Urări de Rusalii • Felicitări de Rusalii

Marele praznic al Cincizecimii a adunat sibienii în număr mare la Catedrala Mitropolitană din oraș, lăcaș împodobit cu ramuri verzi şi flori, pregătit pentru o sărbătoare aleasă care prefigurează hramul de a doua zi al Sfintei Treimi. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a lăcașului de cult, dirijată de pr. lect. dr. Dan Alexandru Streza, informează Mitropolia Ardealului.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfințitul Mitropolit Laurențiu a evidențiat lucrarea harului Duhului Sfânt în Biserică.

Citește și: Obiceiuri și tradiții de Rusalii: Sărbătoarea Rusaliilor, celebrată în aceeași zi cu Pogorârea Duhului Sfânt

„Harul Duhului Sfânt a coborât peste ucenici. Ei sunt primii care au vorbit acea limbă duhovnicească pe înțelesul tuturor. S‑a ridicat acea pedeapsă lăsată de Dumnezeu pentru amestecarea limbilor într‑o posibilitate a unității, pentru că, îndată după predica Sfântului Apostol Petru, au întrebat toți: «Ce să facem?» Iar ucenicii le‑au spus: «Credeți în Hristos!» Este elementul esențial, ca un act practic, să se boteze fiecare în numele lui Hristos, în numele Sfintei Treimi, ca toți să primească harul. Prima Biserică din Ierusalim este prima unitate văzută aici pe pământ, prima instituție care ne cheamă pe toți într‑o unitate de credință, într‑o unitate de iubire, într‑o unitate de împlinire a voii lui Dumnezeu. Biserica este instituție dumnezeiască și omenească, comunitatea credincioșilor care se împărtășesc din același potir. Este dumnezeiască, pentru că este condusă de Hristos, Care ni Se împărtășește nouă prin Trupul și Sângele Său după ce am săvârșit Sfânta Liturghie. Mai există încă o Biserică, cea din Ceruri, a Tuturor Sfinților, unde este Maica Preacurată, unde sunt Sfinții Apostoli, unde sunt toți sfinții care au trăit asemenea nouă, unde sunt toți credincioșii care și‑au câștigat viața veșnică”, a subliniat ierarhul.

La final, credincioşii au primit ramurile verzi sfințite de ierarh și soborul slujitor.

La rândul său, președintele PSD Sebeș, consilierul local Radu Cristian, a fost prezent la acest eveniment.

„Astăzi am avut bucuria de a participa la hramul Catedralei Mitropolitane din Sibiu. Un moment plin de emoție și spiritualitate în inima Transilvaniei.

Mulțumesc Înaltpreasfinției Sale, Laurențiu, Arhiepiscop al Sibiului și Mitropolit al Ardealului, pentru binecuvântarea și lumina pe care o aduce comunității de credincioși.

O zi binecuvântată și plină de înțelepciune pentru toți!”, a fost mesajul postat de Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

LISTA FINALĂ| Mai multe școli din Alba vor fi finanțate în apelul pentru dotarea claselor cu mobilier, a laboratoarelor de informatică, de științe și a cabinetelor școlare: Despre ce sume este vorba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai multe școli din Alba vor fi finanțate în apelul pentru dotarea claselor cu mobilier, a laboratoarelor de informatică, de științe și a cabinetelor școlare: Despre ce sume este vorba

Mai multe unități școlare din județul nostru vor fi finanțate în apelul pentru dotarea claselor. Ministerul Educației a anunțat că a finalizat procesul de evaluare a proiectelor depuse pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe (palatele și cluburile copiilor, cabinetele de asistență psihopedagogică, cluburile sportive).

2.538 de proiecte, pentru 5.846 unități de învățământ beneficiare vor fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK PENTRU: Lista proiectelor admise la nivel național

Valoarea totală eligibilă fără TVA este de 1.024.237.402,96 de euro.

Investițiile presupun:

  • „cabinete școlare (inclusiv pe discipline, de asistență psihopedagogică, săli de sport) dotate cu mobilier și materiale sportive, inclusiv echipamente digitale.
  • laboratoare de științe dotate cu mobilier specific, echipamente digitale și materiale didactice.
  • laboratoare de informatică dotate în grădinițe, învățământ primar, gimnazial, liceal și în alte unități conexe.
  • ateliere de practică dotate cu materiale și echipamente didactice”, potrivit Ministerului Educației.

Sursa: edupedu.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

5 iunie 2023| COD GALBEN de furtună în Alba. Averse, descărcări electrice, vânt, grindină. Localitățile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de furtună în Alba. Averse, descărcări electrice, vânt, grindină. Localitățile vizate

Cod galben emis de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru zonele din județele Alba și Mureș. Acest cod galben este valabil de la data de 5 iunie 2023, începând cu ora 16:35, până la aceeași dată, ora 18:00.

Zonele afectate de acest cod galben sunt următoarele: în județul Alba, localitățile Aiud, Ocna Mureș, Unirea, Jidvei, Șona, Lopadea Nouă, Lunca Mureșului, Mirăslău, Fărău, Noșlac, Hopârta și Rădești; în județul Mureș, localitățile Târnăveni, Luduș, Iernut, Ungheni, Adămuș, Mica, Gănești, Bahnea, Sânpaul, Chețani, Suplac, Ogra, Cuci, Cucerdea, Bogata, Ațintiș și Bichiș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Fenomenele meteo care se vor semnala în aceste zone sunt averse care vor acumula local peste 20-25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină de mici dimensiuni.

ANM recomandă cetățenilor din aceste zone să fie precauți și să ia măsuri de siguranță în timpul perioadei de cod galben. Este important să se evite deplasările inutile și să se acorde atenție sporită în cazul în care se produc averse puternice. De asemenea, este recomandat să se evite zonele expuse riscului de inundații și să se asigure obiectele și construcțiile sensibile la vremea nefavorabilă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare