Cum îţi poți schimba furnizorul de energie sau gaze în 24 de ore fără să mergi la ghişeu. Ponturi de la ANRE pentru români
Cum îţi poți schimba furnizorul de energie sau gaze în 24 de ore fără să mergi la ghişeu. Ponturi de la ANRE pentru români
Abonații care vor să-şi schimbe furnizorul de energie electrică sau gaze naturale pot face acest lucru în 24 de ore şi fără să meargă la ghişeu.
Vicepreşedinte ANRE, Zoltan Nagy-Bege, a explicat cum se poate face acest demers în câţiva paşi simpli, chiar de acasă.
Ca să vă puteţi schimba furnizorul de energie sau gaze în numai o zi şi fără să staţi la cozi la ghişeu puteţi folosi robotul Eva, un robot lansat de Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE).
Tot ce aveţi de făcut este să intraţi pe site-ul ANRE, mai exact posf.ro, iar jos în dreapta este robotul Eva.
Dacă îi spuneţi că vreţi să schimbaţi furnizorul de gaze, robotul Eva răspunde foarte prompt și vă spune ce aveţi de făcut.
Cum îţi schimbi furnizorul de acasă, în 24 de ore
„Platforma POSF, platforma online de schimbare a furnizorului, a fost creată tocmai pentru a simplifica procesul de schimbare a furnizorului. De altfel, într-o directivă europeană există o prevedere care spune că, începând cu 2026, toate statele membre trebuie să asigure schimbarea furnizorului în 24 de ore.
Acesta a fost motivul pentru care am creat această platformă care deja este folosită de către distribuitori și de furnizori pentru partea tehnică a contractării și schimbării furnizorului.
Deocamdată, clienții, consumatorii pot să-și facă cont pe această platformă, să-și identifice locurile de consum și contractele.
Am creat acest robot pentru că am văzut că sunt destul de multe întrebări legate de partea aceasta tehnică și multe întrebări repetitive și am zis să eliminăm încărcarea personalului ANRE cu aceste răspunsuri. La foarte multe dintre aceste răspunsuri, acest robot Eva poate să răspundă şi să ajute”, a explicat vicepreşedinte ANRE, Zoltan Nagy-Bege.
Zoltan Nagy-Bege: „Eva răspunde garantat la întrebările legate de schimbarea furnizorului”
„El oferă foarte multe informații cu privire la drepturile clienților, procesul de schimbare al furnizorului, despre oferte, tot aici sunt încadrate și cele două platforme de comparatoare de oferte care erau pe site-ul Autorității.
Şi despre aceste comparatoare poate să ofere foarte multe informații, despre drepturile consumatorilor, obligațiile furnizorilor. Sunt opțiuni simple care se pot alege din meniul oferit de acest robot Eva, doar apăsând cifra corespunzătoare.
Nu garantăm că în acest moment va răspunde corect la absolut toate întrebările, dar garantat la întrebările legate de schimbarea furnizorului, drepturile clienților, obligațiile furnizorilor, contractare, are răspunsurile corecte”, a completat Zoltan Nagy-Bege.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA mâine în România: Unde vor fi precipitații. Prognoza meteo pentru vineri, 11 iulie 2025
Cum va fi vremea mâine în România: Unde vor fi precipitații. Prognoza meteo pentru vineri, 11 iulie 2025 Valorile termice vor crește ușor în vestul, nordul și centrul țării, iar în rest nu vor avea variații semnificative în cursul zilei de vineri, 11 iulie 2025, în România. Pe alocuri vor cădea ploi. Citește și: Cum […]
PENSII 2025: Cum se va impozita pensia peste 3.000 de lei. Formula de calcul, explicată de ministrul Muncii
PENSII 2025: Cum se va impozita pensia peste 3.000 de lei. Formula de calcul, explicată de ministrul Muncii Ministrul Muncii, Florin Manole, a oferit joi, 10 iulie 2025, într-un interviu la un post de televiziune, detalii privind modul în care se va aplica noua taxare a pensiilor care depășesc pragul de 3.000 de lei. Citește […]
Bugetul statului: Un sac fără fund pentru companiile cu pierderi. Salariul directorilor invers proporțional cu profitul companiei
Bugetul statului: Un sac fără fund pentru companiile cu pierderi. Salariul directorilor invers proporțional cu profitul companiei Multe companii ale statului au devenit de-a lungul anilor niște găuri negre în care s-au pierdut miliarde de lei. Deși au fost subvenționate, acestea au înghițit foarte mulți bani din bugetul de stat, pe care acum, autoritățile încearcă […]