Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum a fost tâlhărit un bărbat din Alba chiar de către tânărul pe care îl plătea să întrețină relații sexuale: Ce pedeapsă au decis magistrații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum a fost tâlhărit un bărbat din Alba chiar de către tânărul pe care îl plătea să întrețină relații sexuale: Ce pedeapsă au decis magistrații

Doi tineri din orașul Cugir au fost condamnați de către magistrații Judecătoriei Alba Iulia la pedepsele de 2 ani, respectiv 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Din cuprinsul actului de sesizare rezultă că în data de 03.03.2022, în jurul orei 21.00, persoană vătămată se afla în interiorul domiciliului său,  iar persoane necunoscute de sex bărbătesc, având fețele acoperite cu cagule, au pătruns în incinta imobilului său și i-au solicitat să le înmâneze banii pe care îi deține. Pentru că nu le-a comunicat unde sunt banii, persoana vătămată ar fi fost lovită cu pumnul în zona feței, fiind totodată strânsă de gât, iar apoi i-au fost sustrase două telefoane mobile, ambele marca Samsung, aflate pe noptiera din cameră, după care cei doi indivizi au părăsit în grabă locul faptei.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că, în data de 03.03.2022, în jurul orei 14.50, între victimă și inculpat a avut loc o conversație pe aplicația Messenger, context în care victima i-a comunicat că i-au intrat în cont 7.600 lei, că a și cumpărat o vacă și că poate merge la el, întrucât deține bani. Trebuie precizat, în acest context, că persoana vătămată și inculpat, înainte de data de 03.03.2022, au întreținut relații sexuale de tip homosexual, circumstanțe în care inculpatul se deplasa la domiciliul persoanei vătămate și era plătit de aceasta pentru prestația sa, cunoscând astfel configurația imobilului persoanei vătămate.

În jurul orei 1800, în timp ce se afla împreună cu inculpatul în zona blocului în care locuiește, inculpatul l-a sunat pe victimă, despre care cunoaştea unde locuiește și cu care, la domiciliul lui, în trecut, a întreținut relații sexuale pentru suma de 120 lei. Pentru că nu a răspuns inițial, victima l-a contactat ulterior pe messenger, folosind funcția video a aplicației, context în care i-a spus inculpatului că deține mulți bani, pe care i-a și arătat pe camera telefonului mobil și i-a făcut o invitație la domiciliul său pentru ziua de sâmbătă 05.03.2022. În același context, persoana vătămată i-ar fi solicitat să-i arate penisul său, iar acesta a refuzat, spunându-i persoanei vătămate să nu mai sune pentru că se duce la domiciliu, unde se află cu soția sa.

Din probatoriul administrat mai rezultă faptul că după finalizarea convorbirii cei doi inculpați s-au pus de acord, în timp ce încă se aflau în orașul Cugir, să se deplaseze la domiciliul persoanei vătămate, pentru a o deposeda de bani.

Din probatoriul administrat a mai rezultat și faptul că, în jurul orei 21.40 cei doi inculpați aveau trase cagule pe cap, de culoare neagră, iar după ce au pătruns în curte, amândoi au intrat în casă, unde au căutat sume de bani, într-un frigider și într-o mobilă, după care unul s-a ascuns în debara iar celălalt a rămas în hol”, se arată în motivarea instanței.

În momentul în care victima a deschis ușa, unul din inculpați l-a prins de gât cu o prinsoare din spate, pentru a-l imobiliza să nu strige, iar celălalt a intrat în dormitor și a căutat banii în cameră, iar în scurt timp a observat telefoanele mobile marca Samsung A20e și Samsung J4+ ale persoanei vătămate, aflându-se pe o masă, moment în care le-a luat și le-a băgat în buzunar.

În timp ce unul din inculpați ținea victima imobilizată în poziția în genunchi, lângă pat, cu fața la perete, celălalt căuta prin casă banii, întrebând în permanență partea vătămată unde sunt banii, iar la un moment dat a început să îl lovească pe acesta cu pumnul drept în zona feței, în mod repetat, pentru a-l determina să spună unde se găsește suma de bani.

Constatările medico-legale atestă că persoana vătămată prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce la data de 03.03.2022 prin lovire cu corp dur și comprimare cu mâna (degetele), care necesită 7-8 zile de îngrijiri medicale şi care nu au pus în primejdie viața victimei.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea