Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Cugireanul Călin Vasile Curea, noul președinte al Societății Române de Pirotehnie și Detonică. Acesta deține titlul de doctor în științe inginerești cu distincția ,,Cum Laude”

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Cugireanul Călin Vasile Curea, noul președinte al Societății Române de Pirotehnie și Detonică. Acesta deține titlul de doctor în științe inginerești cu distincția ,,Cum Laude”

Sâmbătă, 21 octombrie 2022 s-au desfășurat la Cugir lucrările Conferinței Naționale ale Societății Române de Pirotehnie și Detonică, eveniment la care au participat personalități din domeniul apărării naționale, viceprimarul orașului Cugir, Călin Furdui, personalități locale, reprezentanți ai filialelor industriei de apărare din România și membrii societății.

Reuniunea a fost deschisă de către Președintele Societății Române de Pirotehnie și Detonică, general Constantin Bodin, fost profesor de Fizica explozivilor la Academia Tehnică Militară București și s-au desfășurat pe două coordonate:
În prima parte a avut loc prezentarea ,,Capabilităților de fabricație și necesitatea reglementării regimului juridic al explozivilor de uz militar, în contextul
situației militare actuale”. Pentru legiferarea Normativului Pirotehnic în conformitate cu Legea nr.126 din 1995, rerepublicată, privind regimul materiilor explozive, a fost invitat Nicolae Dantes Bratu, inspector general de stat la Inspecția Muncii. Au avut loc dezbateri pe marginea Normativului Pirotehnic, materialul prezentat urmând să capete o formă finală cu sprijinul tuturor filialelor Romarm.

În partea a doua a conferinței s-au dezbătut probleme statutare. Geeneralul Constantin Bodin, Președintele societății încă de la înființarea acesteia în 1995, a informat membrii societății că dorește să se retragă din funcția deținută.

În urma propunerilor membrilor asociației s-a hotărât ca, în onoarea celui care a fondat societatea, a coordonat activitățile acesteia, a organizat toate conferințele societății, a reprezentat-o cu cinste în orice împrejurare, noua denumirea a societății să devină Societatea Română de Pirotehnie și Detonică ,,Constantin Bodin”, iar domnul general să dețină în continuare funcția de președinte onorific al societății.

Membrii societății au decis prin vot ca noul Președinte al Societății Române de Pirotehnie și Detonică să devină domnul colonel (r) doctor inginer Călin Vasile Curea. Acesta s-a născut la Cugir, a absolvit în anul 1985 Liceul industrial nr.1 Cugir, profil matematică-fizică, apoi a susținut examenul de admitere la Academia Tehnică Militară, unde a intrat primul pe țară, instituție pe care a absolvit-o în anul 1991 ca șef de promoție în specialitatea Armament, aparatură artileristică și sisteme de conducerea focului și deține titlul de doctor în științe inginerești cu distincția ,,Cum Laude” din anul 2000. Deasemenea a absolvit și Facultatea de Științe, specializarea Drept la Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia, în anul 2001.

A lucrat ca asistent universitar la Academia Tehnică Militară, fiind apoi reprezentant militar la Cugir, încheindu-și cariera militară ca Șef Comisii de Reprezentanți Militari Forțe Terestre, poziție din care a coordonat activitățile de asigurare guvernamentală a calității la toate filialele Romarm. Deasemenea, în cadrul aceleași reuniuni au fost aleși: Prim-vicepreședintele societății comisar șef (r) inginer Mugurel Săftoiu, iar vicepreședinți directorii generali al societăților Uzina Mecanică Cugir S.A. și Uzina de Produse Speciale Dragomirești S.A., inginer Augustin Mircea Trifan, respectiv economist Alexandru Tiberiu Pîrvu.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Baschet Challenge 2024: Opt echipe au participat la a doua ediție a competiției de baschet stradal. Echipele clasate pe podium

Bera Larisa

Publicat

în

Alba Baschet Challenge 2024: Opt echipe au participat la a doua ediție a competiției de baschet stradal. Echipele clasate pe podium Astăzi 12 octombrie 2024, s-a desfășurat a doua ediție Alba Baschet Challenge, streetball 3×3, etapa zonală, pentru elevi. Ediția de anul acesta a adus pe teren 6 echipe de fete şi 2 echipe de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea