Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Cu implicarea Clubului Rotary Alba Iulia, documentarul istoric “Maria – Inima României” ajunge vineri la Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Documentarul de succes “Maria – Inima României”, în varianta integrală a regizorului (1h 20 min) vine la Alba Iulia în cadrul unei proiecții speciale realizate la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia pe 29 noiembrie, vineri, la ora 17.00.

Proiecția documentarului la Alba Iulia marchează cei 100 de ani care au trecut de la momentul istoric în care Regina Maria s-a impus în fața liderilor lumii în cadrul Conferinței de Pace de la Paris, în martie 1919, contribuind la crearea României Mari.

 „Alba Iulia este cheia poveștii noastre și reprezină centrul vieții Reginei Maria” a declarat, de la New York, John Florescu – producătorul executiv al documentarului. „Este locul unde oamenii au votat pentru unirea cu Transilvania și în care Regina Maria a fost încoronată în 1922.”

Spre finalul vieții sale, Regina Maria se întreba, într-o scrisoare adresată conaționalilor ei, ce a fost oare mai pregnant în viața ei tumultoasă „…mai multă bucurie sau mai multă întristare”. „Sunt destul de sigură că o mare parte din acea bucurie a fost aici, la Alba Iulia”, mărturisea ea.

Filmările originale realizate la Alba Iulia la acea vreme, și incluse în cadrul documentarului au fost colorizate la Paris pe parcursul mai multor luni. Demersul s-a realizat cu implicarea a 12 cercetători care au studiat îndeaproape culorile acelei epoci: uniforme, vestimentație, bijuterii, trenuri etc. Documentarul debutează cu Alba Iulia și revine asupra acestui oraș legendar pe parcursul a mai multe momente ale sale.

Filmul „Maria – Inima Romaniei” este o producție independentă Chainsaw Film Productions și se bucură de susținerea Academiei Române și a Institutului Cultural Român. Realizarea sa a fost posibilă cu susținerea unor sponsori importanți.

Evenimentul organizat la Alba Iulia este realizat cu suportul Clubului Rotary Alba Iulia, orașul fiind a 3-a destinație în cadrul Turneului Național, desfășurat pe parcursul a 6 luni și care va ajunge în 15 orașe ale țării. (M.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ASTĂZI: Lucrări de asfaltare pe bulevardul Horea, din Alba Iulia. Recomandări pentru participanții la trafic

Ziarul Unirea

Publicat

în

ASTĂZI: Lucrări de asfaltare pe bulevardul Horea, din Alba Iulia. Recomandări pentru participanții la trafic Primăria Alba Iulia anunță că începând de marți, 14 mai 2024, se vor efectua lucrări de asfaltare pe Bulevardul Horea din municipiu.  Citește și: FOTO: Continuă acțiunile de curățare si marcaj pentru locurile de parcare din Alba Iulia. Zonele vizate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea