Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSU Rugby Alba Iulia își reia pregătirile | Marcel Giucăl coordonează antrenamentele formației din Cetatea Marii Uniri

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Secția de rugby a Clubului Sportiv al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și-a reluat activitatea joi, 23 ianuarie, antrenamentele fiind coordonate de Marcel Giucăl.

Deocamdată doar prin antrenamente în sală, urmând ca în funcție de starea vremii ședințele de pregătire să se desfășoare și în aer liber (la Oarda de Jos, ori pe terenul doi de la Stadionul “Cetate”). Creată în martie 2019, CSU Rugby Alba Iulia cuprinde o echipă de seniori și una de juniori Under 17, având în total în jur de 40 de jucători. Scopurile declarate ale CSU Rugby Alba Iulia sunt înscrierea echipei de seniori în Divizia Națională (din toamna acestui an) și atragerea copiilor din oraș și împrejurimi înspre practicarea jocului cu balonul oval.

Istoricul albaiulian Marius Rotar, creatorul și coordonatorul acestei echipe, ne-a declarat următoarele: „Cel mai important lucru este că după întâlnirea recentă, cu Marius Tincu (n.r. – fost căpitan și antrenor al echipei naționale) și unii reprezentanți ai Federației Române de Rugby, de la Universitatea noastră, domnul Marcel Giucăl, fost internațional de rugby (7 selecții), jucător la Steaua București și în Franța, antrenor, iar actualmente Director Regional de Dezvoltare pentru Regiunea Centru din cadrul Federației Române de Rugby (pentru județele Brașov, Covasna, Sibiu, Alba și Harghita), a acceptat să ne ajute în pregătirea echipei de seniori. Domnia sa are o mare experiență în domeniu și vine, absolut dezinteresat, doar pentru a ajuta. Noi, la echipa de seniori, nu avem antrenor de 5 luni, jucătorii pregătindu-se de unii singuri. Așadar, mâna de ajutor ce o primim de la domnul Giucăl este un mare pas înainte pentru CSU Rugby Alba Iulia. În lumea rugbyului românesc Marcel Giucăl nu are nevoie de vreo prezentare. Din păcate, prietenii noștri de la RC Sergus Soroca (Republica Moldova) nu mai pot onora invitația de a juca în Alba Iulia pe 14 martie. În aceste condiții vom întâlni Grivița București, o echipă de mare tradiție în rugbyul nostru, actualmente aflată în Divizia Națională de Seniori. Va fi un adevărat test acel meci, arătându-ne exact în ce punct ne aflăm ca nivel de pregătire și joc. Eu cred că atâta timp cât în povestea CSU Rugby Alba Iulia există o doză dominantă de idealism, de la noi, cei de la coordonare și până la ultimul jucător, avem cele mai mare șanse să reușim. Acest idealism înseamnă, până la urmă, transpunerea în realitate a unui vis, fără absolut niciun interes de natură materială ori de altă natură în spate”, a transmis Marius Rotar. (M.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea