Rămâi conectat

Sport

CSU Alba renunţă la participarea în EuroLeague! *”Nu am primit sprijin, proiectul s-a blocat”, afirmă Bogdan Duma

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Alba Iulia 16CSU Alba Iulia a renunţat astăzi la prezenţa în EuroLeague, cea mai importantă competiţie continentală a baschetului feminin! Motivul: proiectul în care echipa din Cetatea Marii Uniri era implicată nu s-a materializat, dinspre Bucureşti lucrurile concrete fiind simple promisiuni şi discuţii.

Nu am primit niciun răspuns ferm din partea federaţiei şi în consecinţă am renunţat la idee. Singuri nu avem forţă financiară să susţinem un asemenea demers„, a declarat Bogdan Duma, preşedintele CSU Alba Iulia

Prezenţa în întrecerea continentală a reprezentat un simplu balon de săpun al lunii iulie! Iniţitiva a venit dinspre Carmen Tocală, secretar de stat în MTS şi Federaţia Română de Baschet. „Participarea în EuroLeague nu a fost un deziderat al nostru, dar dacă lucrurile se puneau la punct în mod serios acceptam. Probabil cei care au spus că ne ajută nu au reuşit să ducă la bun sfârşit planurile iniţiale. A căzut participarea în EuroLeague, dar acest lucru nu ne afectează ca şi club, pentru că nu a fost iniţiativa noastră„, a mai spus Duma.

*”Revenim la planul iniţial”

Am fost de bună credinţă, am dorit să ajutăm echipa naţională, dar trebuie să se înţeleagă un lucru simplu. CSU Alba Iulia a fost partener în acest proiect, dar treburile nu s-au clarificat într-un mod favorabil„, a mai apreciat oficialul albaiulian.

CSU Alba Iulia avea oportunitatea de a aduce în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” echipe de rezonanţă de pe „Bătrânul Continent”, însă acest demers implica un efort financiar considerabil şi cheltuieli organizatorice. „Revenim la planurile iniţiale, ne încadrăm în acel buget redus şi stabilit pentru campionat, cupă şi CEWL. Acum trebuie să ne reluăm negocierile pentru completarea lotului, antrenorul Miroslav Popov orientându-se spre jucătoare tinere din naţionala Serbiei”, a mai dezvăluit Bogdan Duma. CSU Alba Iulia are actualmente în efectiv jucătoarele Alexandra Uiuiu, Elisabeth Pavel (Flying Foxes), Dora Ardelean şi Marta Fodor (Danzio Timişoara), canadiana Wumi Agumbiade (22 ani, Duquesne Dukes, USA) şi Valencia McFarland (22 ani, USA, Ole Miss)

Patru baschetbaliste de valoare, Gabriela Mărginean, Claudia Pop, Adrijana Knezevic şi Crissy Givens nu vor mai ajunge sub comanda lui Popov, aceste fiind transferabile doar în cazul participării în EuroLeague.

Beneficiară a unui wild card, CSU Alba Iulia a fost repartizată în Grupa A a Euroligii de baschet feminin, unde trebuia să joace împotriva următoarelor echipe: UMMC Ekaterinburg, Dinamo Kursk (ambele din Rusia), Galatasaray odeabank Istanbul (Turcia), Good Angels Kosice (Slovacia), ZVVZ USK Praga (Cehia), Wisla Can-Pack (Polonia) și BLMA Montpellier (Franța), însă totul a căzut.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia

Dan HENEGAR

Publicat

în

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia, în calificările probei de 800 metri La finele acestei săptămâni, aiudeanul George Cozma (CSȘ Blaj), recent medaliat cu bronz la Campionatele Balcanice Under 18 de la Maribor (Slovenia), va lua startul la Campionatul European Under 18, în perioada 18-21 iulie, în Slovacia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea