Rămâi conectat

Sport

CSU Alba Iulia a intrat în linie dreaptă *Sâmbătă, manşa tur din Cupa României, acasă cu Nova Vita Tg. Mureş

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Alba Iulia - CSM Targoviste 64CSU Alba Iulia a intrat în linie dreaptă şi se pregăteşte de primele meciuri oficiale ale noii stagiuni baschetbalistice. Duelurile de început sunt unele facile, dublă cu Nova Vita Tg. Mureş în Cupa României (turul, sâmbătă, 20 septembrie la Alba Iulia), respectiv debutul în campionat, cu Phoenix Galaţi, tot o întâlnire internă, peste o săptămână. Studentele sunt încrezătoare, după amicalele cu campioana CSM Târgovişte, raportat la rezultatele înregistrate (un eşec la un punct şi o victorie), dar şi la prestaţia echipei, una dătătoare de speranţe.

*De la EuroLeague, în normalitate

A fost o vară fierbinte în Cetatea Marii Uniri, în condiţiile mult discutatei participări în competiţia supremă a baschetului feminin de pe „Bătrânul Continent”. Posibila prezenţa în EuroLeague a stârnit multe controverse şi comentarii, dar în cele din urmă s-a intrat în normalitate şi s-a ajuns la o strategie mai aproape de posibilităţile financiare ale clubului, cu un buget redus comparativ cu sezonul anterior, când CSU a cucerit medaliile de bronz şi primul trofeu european din istoria judeţului, Liga Europei Centrale. Destoinicul antrenor Miroslav Popov a reconstruit din temelii efectivul, având sub comandă un număr de 8 jucătoare noi, dintre care 5 straniere (americancele Valencia McFarland, Jessica Kuster şi L’Oreal Price, canadianca Wumi Agumbiade şi bosniaca Milica Deura), respectiv 3 baschetbaliste autohtone (Elisabeth Pavel, Marta Fodor şi Dora Ardelean), din lotul de sezonul trecut regăsindu-se Larisa Toma, Alexandra Uiuiu, Mihaela Gherman şi Andreea Beldian. Confirmat în funcţia de antrenor, Miroslav Popov îşi doreşte performanţe cel puţin egale cu cele din sezonul precedent. “Mă bucur foarte mult că voi continua aici. Este aceeaşi conducere, am schimbat echipa şi sper să reuşim să facem performanţe şi în acest an. Eu îmi doresc mai mult decât accederea în play-off, vreau să jucăm în semifinale”, a declarat antrenorul Miroslav Popov, care are încredere în noile sale jucătoare că pot să egaleze performanţa echipei de anul trecut. “Avem mult de muncă, dar sper că ele se vor dărui şi vom ajunge la rezultatele dorite”, a concluzionat tehnicianu sârb, la conferinţa de presă ce a prefaţat sezonul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia

Dan HENEGAR

Publicat

în

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia, în calificările probei de 800 metri La finele acestei săptămâni, aiudeanul George Cozma (CSȘ Blaj), recent medaliat cu bronz la Campionatele Balcanice Under 18 de la Maribor (Slovenia), va lua startul la Campionatul European Under 18, în perioada 18-21 iulie, în Slovacia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea