CSM: 5 candidați din Alba au fost admiși să susțină examenul de capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari
Consiliul Superior al Magistraturii a publicat lista cu candidații admiși să susțină examenul de capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari programat să se desfășoare în perioada octombrie-noiembrie 2014.
Între aceștia se află și 5 candidați din Alba: Anca Maria Sima – de la Judecătoria Aiud, Roxana Elena Stanciu – de la Judecătoria Blaj, Marcian Silviu Dordea – de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj, Simona Claudia Orian – de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și Roxana Maria Ștefan – de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni
Examenul de capacitate pentru judecători și procurori stagiari constă în verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice, prin probe scrise (lucrări cu subiecte distincte, pentru judecători şi procurori, inclusiv soluţionarea unor speţe şi redactarea de lucrări cu caracter practic, în funcţie de specificul activităţii candidaţilor care se susţin la următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal) şi orale.
Probele scrise se desfășoară pe parcursul a două zile, respectiv 4 şi 5 octombrie 2014 după următoarea repartizare:
– 4 octombrie 2014 – drept civil şi drept procesual civil;
– 5 octombrie 2014 – drept penal şi drept procesual penal;
Probele orale se susţin în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie 2014, la următoarele materii: fundamentele constituţionale ale statului de drept, instituţiile de bază (din: dreptul civil, dreptul procesual civil, dreptul penal şi dreptul procesual penal) organizarea judiciară şi Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor.
Media generală a examenului de capacitate reprezintă media aritmetică a notelor obținute la cele două probe și trebuie să fie cel puțin 7. Notele la materiile de examen nu pot fi mai mici de 5.
Personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor optează, prin cererea de înscriere la examenul de capacitate, pentru susţinerea probelor scrise şi orale, fie împreună cu judecătorii, fie împreună cu procurorii, lucrările cu caracter practic pe care le vor susţine urmând să fie particularizate în funcţie de instituţiile de la care provin.
Pe durata desfăşurării probelor scrise şi orale este permisă consultarea legislaţiei relevante aprobate de Consiliul Superior al Magistraturii.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Solidari până la capăt: Jandarmii din Apuseni au continuat campania umanitară și în Sâmbăta Mare 2025
Solidari până la capăt: Jandarmii din Apuseni au continuat campania umanitară și în Sâmbăta Mare 2025 Nici în Sâmbăta Mare 2025 jandarmii din zona Munților Apuseni nu au rămas indiferenți față de greutățile celor din jur. Cu suflet mare și respect față de spiritul Sărbătorilor Pascale, aceștia au continuat campania umanitară începută în urmă cu […]
VIDEO | A început distribuirea „paștilor” la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Care este programul
A început distribuirea „paștilor” la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Care este programul Sâmbătă, 19 aprilie 2025, la ora 12.00, a început distribuirea „paștilor” la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Distribuirea „paștilor” se face sub turnul-clopotniță al catedralei ortodoxe din Alba Iulia. Citește și: FOTO | Sprijin de Paște 2025 pentru 100 familii nevoiașe sau […]
DEMISIA primarului din Valea Lungă, solicitată de fostul primar: „Nu a făcut nimic concret după alunecarea de teren de la Lunca de acum 4 ani”
Demisia primarului din Valea Lungă, solicitată de fostul primar: „Nu a făcut nimic concret după alunecarea de teren de la Lunca de acum 4 ani” Fostul primar, Vasile Pușcă, actualmente consilier local și președinte PNL Valea Lungă, îi solicită demisia actualui primar al comunei Valea Lungă, Dan Florin Aldea, pentru modul în care a gestionat […]