Crucea Roșie Română participă la exercițiul operațional al MAI privind organizarea de tabere de refugiați
Societatea Națională de Cruce Roșie din România, în calitate de auxiliar al statului, a răspuns solicitării venite din partea Ministerului Afacerilor Interne, de a lua parte la un exerciţiu de testare a capacităţilor operaţionale și organizarea de tabere temporare pentru preluarea persoanelor care ar solicita o formă de protecţie în România.
Astfel, pentru cele doua tabere amplasate în apropierea localităţii Lunga și cea din zona Stamora Moraviţa din județul Timiș, Crucea Roșie Română, din depozitele proprii, a pus la dispoziția Ministerului de Interne, urmatoarele materiale de primă necesitate: 86 de corturi de diferite dimensiuni: 4/4 m, 4/3 m sau 3/4 m; 249 de paturi pliante; 1956 de saci de dormit; 1000 de pachete alimentare (alimente greu perisabile precum conserve, ulei, paste, bulion, făină etc); 940 de pachete igienice (săpun, șampon, pasta de dinți, periuțe, spumă de ras, dero etc).
Societatea Națională de Cruce Roșie din România este singura organizație umanitară din țară care, în conformitate cu legea 139/1995 modificată și completată de Legea nr. 524/2004, Statutul SNCRR, Legea 481 din 2004 privind protectia civila, HG 2288 din 2004, are atribuții clare ca auxiliară a autoritaților publice.
Despre Societatea Naţională de Cruce Roşie din România
Societatea Naţională de Cruce Roşie din România fondata în 1876, este o organizaţie umanitară, membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, auxiliara autorităţii publice şi abilitată prin lege să asigure asistenţă umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.
Prin programele și activitățile sale în beneficiul societății, contribuie la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie,vârstă, apartenență socială sau politică.
Principiile fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie sunt: Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate, Universalitate. (Z.U.)
FOTO: Crucea Roșie din România
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
”Taxa pe țeavă”: Ce este și cât trebuie să scoată românii din buzunar pentru facturile din iarna 2024-2025
”Taxa pe țeavă”: Ce este și cât trebuie să scoată românii din buzunar pentru facturile din iarna 2024-2025 ”Taxa pe țeavă” a apărut deja pe primele facturi de iarnă, iar românii trebuie să scoată din buzunar bani în plus pentru facturile din iarna 2024-2025. Președintele Federației Asociaților de Proprietari din România, Radu Opaina, explică faptul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan