Rămâi conectat

Economie

Cristian Covaciu, director general IPEC: Datorită automatizării, am reuşit să creştem salariile angajaţilor cu 28%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cristian Covaciu, directorul general al companiei IPEC din Alba Iulia, antreprenorul care a reprezentat România în competiţia organizată la Monte Carlo în cadrul evenimentului EY World Entrepreneur Of The Year, a declarat că prin programul de automatizare se va reuși creșterea capacității  de pro­ducţie cu 30-50% în anii următori, dar totul depinde de ce se va întâmpla cu forţa de muncă din România.

 „Am ajuns la o eficienţă de 17-18 euro/om/oră prin automatizare şi dorim să ajungem la 40-45 de euro/om/oră până în 2020. Ca urmare a automatizării, am reuşit să creştem anul trecut salariile angajaţilor cu 28%.“

Criza de personal afec­tea­ză şi afa­cerea IPEC, un busi­ness antre­prenorial de aproa­pe 22 de mi­lioa­ne de euro care ac­ti­vează în do­meniul produselor de menaj şi por­ţelan.

Compania are cereri de produse în creştere pe care nu le poate livra din cauza resurselor umane insuficiente, astfel că fon­da­to­rul companiei a decis accelerarea pro­gra­mului de achiziţie a unor roboţi industriali.

„Aveam un program de automa­tizare pâ­nă în 2020 pe care l-am urgen­tat şi încercăm să îl condensăm în doi ani, astfel încât în 2018 să fie finalizat. Ne străduim să accelerăm imple­men­tarea lui, deşi avem resurse limitate. Creş­terea capacităţii de producţie depinde numai de ce se va întâmpla cu forţa de muncă din România“, a spus Cristian Covaciu, directorul general al IPEC, companie care produce anual 40 de milioane de piese. El a fost pre­zent săp­tă­mâna trecută la Monte Carlo, unde a repre­zen­­tat România în com­­petiţia organizată în ca­drul eve­ni­mentului EY World Entrepre­neur Of The Year organizat de firma de audit şi con­sul­tanţă EY.

Migraţia externă, extinderea acti­vităţii unor companii şi investiţiile noi (făcute în spe­cial în centrul şi în vestul ţării) au creat un defi­cit masiv de candidaţi în aceste zone. Prin ur­ma­re, companiile caută metode de atragere şi de retenţie a personalului, ceea ce a condus şi la o creştere semnificativă de salarii, dincolo de ma­­jorările generate de creşterea salariului mi­nim pe economie.

Sursa Zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Anunț finalizare proiect „Modernizare Străzi: Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna de Aur, Sticlarilor, Municipiul Sebeș”, cod SMIS 143511

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț Proiectul „Modernizare Străzi: Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna de Aur, Sticlarilor, Municipiul Sebeș”, cod SMIS 143511 a contribuit la realizarea obiectivului priorității de investiție 9.1 – Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin măsuri integrate, fiind realizată modernizarea străzilor Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna de Aur și Sticlarilor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea