Creștere IMENSĂ a economiei: Creștere echivalentă cu PIB-ul României în anul 2002
Creștere IMENSĂ a economiei: Creștere echivalentă cu PIB-ul României în anul 2002
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că în anul 2022, PIB-ul României a crescut cu 49 de miliarde de euro, față de 2021. Practic, această creștere este echivalentă cu PIB-ul României în anul 2002. De asemenea, premierul a anunțat că anul trecut au fost atrase fonduri europene în valoare de 11,3 miliarde de euro.
”Doresc să subliniez că în comparație cu 2021 avem o creștere, în valoare nominală, a PIB cu aproximativ 50 de miliarde de euro, mai exact cu 49 de miliarde de euro. Creșterea în 2022 este egală cu PIB-ul României din anul 2002. În condițiile de criză, în condițiile de război la graniță am reușit o performanță guvernamentală foarte bună. Am depășit inclusiv estimările Guvernului. A existat o activitate susținută la nivelul fiecărui minister, la nivelul fiecărui instituții. Avem această creștere, de 49 de miliarde de euro, care ne asigură că avem posibilitatea să privim cu încredere către mediul anteprenorial din România, să îi acordăm ceea ce este necesar pentru a se profila cât mai bine atât în țară, cât și pe piața externă. Este important să subliniem că atât timp cât putem să acumulăm mai mulți bani la bugetul de stat putem să ne asigurăm că vom putea să gestionăm toate măsurile promise”, a spus Nicolae Ciucă.
Premierul a anunțat că anul trecut au fost atrase fonduri europene în valoare de 11,3 miliarde de euro, iar obiectivul este ca în următorii ani să avem un ritm de peste 10 miliarde de euro bani atrași.
”Anul trecut au intrat în țară 11,3 miliarde de euro din fonduri europene, care au avut un rol esențial la creșterea economică în 2022. Pentru anul 2023 sunt, de asemenea, ate pozitive, dar în contextul economic actual. Nu de puține ori s-a vorbit despre intrarea în recesiune în acest an, dar economia României are o prognoză bună și vom avea o creștere de 2,8%.
În următorii ani avem obligația de a atrage minim 10 miliarde de euro din fonduri europene. Trebuie să ne asigurăm că vom păstra ritmul, că vom scădea riscul de dezangajare spre zero. Domnul ministru Boloș și-a asumat că vom avea o rată de absorbție de peste 90%. Dacă vom reuși să menținem acest ritm, asta va însemna o performanță reală pentru administrația românească.”, a spus Nicolae Ciucă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii8 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii