Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Creștere IMENSĂ a economiei: Creștere echivalentă cu PIB-ul României în anul 2002

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Creștere IMENSĂ a economiei: Creștere echivalentă cu PIB-ul României în anul 2002

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că în anul 2022, PIB-ul României a crescut cu 49 de miliarde de euro, față de 2021. Practic, această creștere este echivalentă cu PIB-ul României în anul 2002. De asemenea, premierul a anunțat că anul trecut au fost atrase fonduri europene în valoare de 11,3 miliarde de euro.

”Doresc să subliniez că în comparație cu 2021 avem o creștere, în valoare nominală, a PIB cu aproximativ 50 de miliarde de euro, mai exact cu 49 de miliarde de euro. Creșterea în 2022 este egală cu PIB-ul României din anul 2002. În condițiile de criză, în condițiile de război la graniță am reușit o performanță guvernamentală foarte bună. Am depășit inclusiv estimările Guvernului. A existat o activitate susținută la nivelul fiecărui minister, la nivelul fiecărui instituții. Avem această creștere, de 49 de miliarde de euro, care ne asigură că avem posibilitatea să privim cu încredere către mediul anteprenorial din România, să îi acordăm ceea ce este necesar pentru a se profila cât mai bine atât în țară, cât și pe piața externă. Este important să subliniem că atât timp cât putem să acumulăm mai mulți bani la bugetul de stat putem să ne asigurăm că vom putea să gestionăm toate măsurile promise”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul a anunțat că anul trecut au fost atrase fonduri europene în valoare de 11,3 miliarde de euro, iar obiectivul este ca în următorii ani să avem un ritm de peste 10 miliarde de euro bani atrași.

”Anul trecut au intrat în țară 11,3 miliarde de euro din fonduri europene, care au avut un rol esențial la creșterea economică în 2022. Pentru anul 2023 sunt, de asemenea, ate pozitive, dar în contextul economic actual. Nu de puține ori s-a vorbit despre intrarea în recesiune în acest an, dar economia României are o prognoză bună și vom avea o creștere de 2,8%.

În următorii ani avem obligația de a atrage minim 10 miliarde de euro din fonduri europene. Trebuie să ne asigurăm că vom păstra ritmul, că vom scădea riscul de dezangajare spre zero. Domnul ministru Boloș și-a asumat că vom avea o rată de absorbție de peste 90%. Dacă vom reuși să menținem acest ritm, asta va însemna o performanță reală pentru administrația românească.”, a spus Nicolae Ciucă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pastorala de Paște 2024 a cardinalului Lucian: ”Moartea și învierea Domnului pentru mântuirea noastră ne dezvăluie cât de importanți suntem pentru Dumnezeu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pastorala de Paște 2024 a cardinalului Lucian: ”Moartea și învierea Domnului pentru mântuirea noastră ne dezvăluie cât de importanți suntem pentru Dumnezeu” Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 ✠ Cardinal LUCIAN prin harul și mila Bunului Dumnezeu, Arhiepiscop și Mitropolit al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea