Crește şi mai mult deficitul de dascăli: Profesorii cu boli cronice se tem să revină la catedră, iar unii s-au cerut la pensie

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Crește şi mai mult deficitul de dascăli deoarece profesorii cu boli cronice se tem să revină la catedră. Unii dintre ei ar putea preda online, dar asta ar adânci deficitul, cu atât mai mult cu cât mulți dintre cei care au ajuns la vârsta pensionării au cerut să se retragă, informează Mediafax.

Daniela Andrica are astm bronşic şi se teme să meargă la şcoală ca să nu se infecteze cu noul coronavirus. Ea predă limba germană de 20 de ani. În acest timp, i-au trecut prin mână, peste 5.000 de copii. Spune că niciodată nu i-a fost atât de greu ca în acest an, când trebuie aleagă între elevi şi sănătatea ei. Dacă se infectează cu COVID-19, stare ei de sănătate riscă să se agraveze.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„Sufăr de astm, am boli din acestea cu risc, colegii mei sunt mulţi dintre ei care au diferite boli. Ne gândim că multe lucruri nu au fost puse la punct, adică din partea conducerii şcolii s-a făcut tot posibilul, dar ne gândim cu adevărat cu îngrijorare cum ne vom proteja noi dascălii”, a afirmat Daniela Andrica, profesoară de limba germană.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Ca ea sunt zeci de cadre didactice în fiecare şcoală, iar directorii sunt cei care trebuie să găsească o soluţie. Unii profesori vor preda on line, iar alţii şi-au luat concedii medicale.

„Pentru cei care sunt prezenţi în clasă, avem laptop instalat, videoproiector, lecţia va fi vizualizată de toată clasa, pe tablă. Va fi proiecţia lecţiei pe tablă. Problema se pune referitor la persoana care va supraveghea elevii în ora respectivă”, a spus Cerasela Bociu, director la Liceul Grigore Moisil Timişoara.

Situaţia adânceşte şi mai mult deficitul de dascăli. Mai ales că, tot de teama coronavirusului, profesorii care au vârsta pensionării, au cerut să se retragă. Numai în judeţul Timiş sunt 40 de astfel de cazuri, ceea ce înseamnă de două ori mai mult decât anul trecut.

„La nivelul judeţului Timiş, cred că este o tendinţă la nivel naţional, aceea că avem foarte multe solicitări de pensionare din timpul anului, pe anumite discipline. Cele mai afectate discipline sunt cele pentru profesorii din învăţământul primar şi profesori de matematică”, a declarat Marin Popescu, inspector şcolar general ISJ Timiş.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419